2024. április 20. - Tivadar
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

Legalább 11 ember meghalt Afganisztánban és Pakisztánban egy 6,5-ös erősségű földrengésben

6,5-ös erősségű földrengés rázta meg Afganisztán északkeleti részét, több pakisztáni nagyvárosban és India fővárosában, Újdelhiben is érezhető volt a rengés 21-én. Legalább 11 ember meghalt, az észak-afganisztáni és pakisztáni városok lakói elmenekültek otthonaikból, mivel a földrengés megrongálta az épületeket, írja a CNN.



Az Egyesült Államok Geológiai Szolgálatának jelentése szerint a rengés epicentruma nagyjából 40 kilométerre fekszik Afganisztán Jurm nevű városától, a Hindukus hegységben, 187,6 kilométer mélyen. A pakisztáni katasztrófavédelem legalább kilenc halottról, köztük két gyerekről tud: akkor vesztették életüket, amikor épületek omlottak össze. A pakisztáni hatóságok 44 sebesültről is beszéltek, afgán oldalról egyelőre két halottról és nyolc sérültről tudni.

A földrengés után több helyen átjárhatatlanná váltak az utak. 2022 júniusában több mint 1000 ember halálát okozta egy földcsuszamlás Afganisztán keleti részén, a mostanival az országban amúgy is súlyos humanitárius helyzet még tovább fokozódik.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató