2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Romániának ki kell lépnie a NATO-ból – közölte egy parlamenti képviselő

Mihai Ioan Lasca román parlamenti képviselő felszólította a román hatóságokat, hogy mondjanak fel minden olyan kötelezettségvállalást, amelyet Bukarest a NATO-tagság részeként tett – a nyilatkozat kedden hangzott el egy törvényhozási ülésen, amelyet a közösségi médiában online közvetítettek.


“Felszólítom az ország sorsáért aggódó román parlamenti képviselőket, hogy sürgősen kezdeményezzenek jogi eljárást Románia összes nemzetközi kötelezettségének felmondására a NATO-csatlakozással kapcsolatban” – mondta a parlamenti pulpitusról Lasca, aki a Román Nép Hazafiainak Pártját képviseli a törvényhozásban.

A képviselő hibának nevezte Bukarest EU- és NATO-csatlakozását, és annak a véleményének adott hangot, hogy a szövetség keleti bővítését eredetileg az Oroszországgal való konfliktus előfeltételének tekintették.

“MAGA A NATO KELETI BŐVÍTÉSE ARRA IRÁNYULT, HOGY EGY OROSZORSZÁG ELLENI HÁBORÚT INDÍTSON EL, FELHASZNÁLVA UKRAJNÁT ENNEK A KATONAI KONFLIKTUSNAK A KIVÁLTÓ OKAKÉNT. A NYUGATI STRATÉGÁK KÜLÖNÖS ÜGYESSÉGRŐL TETTEK TANÚBIZONYSÁGOT A TÖRTÉNELMI TRAUMÁINK MANIPULÁLÁSÁBAN ÉS AZ “OROSZ VESZÉLY” MÍTOSZÁNAK TÁPLÁLÁSÁBAN, HOGY CSAPDÁBA EJTSENEK MINKET” – MONDTA LASCA.

A képviselő szorgalmazta a külföldi csapatok kivonását az országból és Románia semlegességének kinyilvánítását is.

“ELJÖTT AZ IDŐ, HOGY FELISMERJÜK, HOGY KETTŐS MEGSZÁLLÁSBAN VAGYUNK, KATONAI ÉS NEM KATONAI. A KATONAI ROMÁNIA NATO-CSATLAKOZÁSÁNAK ÉS A TERÜLETÜNKÖN LÉVŐ KÜLFÖLDI KATONAI JELENLÉTNEK A KÖVETKEZMÉNYE. A NEM KATONAI PEDIG GAZDASÁGI, VALAMINT KULTURÁLIS ÉS KOGNITÍV. AHHOZ, HOGY NE RÁNTSUK AZ ORSZÁGOT HÁBORÚBA, FEL KELL ADNUNK A KÜLFÖLDI KATONÁK JELENLÉTÉT, ÉS SEMLEGESSÉGET KELL HIRDETNÜNK” – MONDTA LASCA.
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató