2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Ádám Martin első gólja győzelmet ért a válogatottnak

A magyar válogatott csütörtökön 1-0-ra legyőzte az észt csapatot az Európa-bajnoki selejtezők előtti felkészülési mérkőzésen.

Kényelmesen gurigázva kezdett a magyar csapat, ami ellen időnként mélyen visszahúzódott, máskor viszont magasan letámadva védekezett. Ezeknél az agresszív letámadásoknál többször zavarba hozható volt a magyar csapat, szerencsénkre az ebből kialakult két észt helyzetből nem lett jó kapura lövés. Így is Dibusznak kellett először védenie, sőt Sappinen lövésénél is a magyar kapusnak kellett nagyot védenie.

Nagyjából a 20. perc környékén kezdett magára találni a magyar válogatott, először Szoboszlai Dominik élesen kapura lőtt labdáját védte Karl Hein. Nem sokkal később Sallai Roland lőtt kevéssel kapu mellé, majd Bolla Bendegúz kapott remek kiugratást Vécsei Bálinttól, amit a léc alá bombázott, de ezt les miatt elvette az osztrák játékvezető. Mégis előnnyel vonulhatott szünetre a magyar csapat, Szoboszlai szögletét kapásból lőtte el Kalmár Zsolt a tizenhatos előteréből, ebbe bólintott bele Ádám Martin, aki ezzel megszerezte első gólját címeres mezben.

Szünetben mindkét csapat cserélt, de brusztolós 5-6 perc után lelassult a játék, így csak a 60. perc tájékán kezdett éledezni a meccs. Először Zenjov kapott jó indítást, ami után Dibusznak kellett észnél lennie, majd az ebből érkező szögletből zúgott el a kapufa mellett Käit távoli bombája. Három perccel később jött a mieink válasza, Szoboszlai távoli löketét tolta kapufára és a szöglet után Kleinheisler László lövését fogta meg. Szinte rögtön jött is az újabb lehetőség, Kerkez Milos indult a bal oldalon és miután betolta a tizenhatoson belülre a labdát, Baranov rálépett a lábára.

Sokáig ijesztőnek tűnt a helyzet, szerencsére azonban ápolás után folytatni tudta a balbekk, ráadásul amíg az orvosok ellátták, a VAR-felvételek alapján Walter Altmann is büntetőt ítélt. Sallai Roland végezte el, ám Hein eltalálta az irányt és kiütötte a labdát, így nyílt maradt a meccs a hajrára. Ezután újoncot avatott Rossi, beküldte Csoboth Kevint, aki rögtön egy remek lövéssel vétette magát észre, de Hein ezt is kipiszkálta a hosszú fölsőből.

 
A hajrá egészen feszült pillanatokat hozott, de az eredmény már nem változott, Ádám Martin góljával 1-0-ra nyert a magyar csapat.

 

(24.hu)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató