2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Íme Zelenszkij öt pontja: ha mindegyik teljesül, szerinte megnyerik a háborút

Az ukrán elnök szerint a szankciós döntések késleltetésére „még csak utalás sem történhet”.

Volodimir Zelenszkij elnök egy az ukrajnai régiókat átszelő vonatról közvetlenül szólt az Európai Tanácshoz, és öt fő veszélyt sorolt fel, amelyek „elhúzzák az ukrajnai háborút” – számolt be a Pravda. Először is, az elnök megjegyezte, nem szabad késleltetni a fegyverek átadását az ukrán katonáknak, amelyek megvédhetik az ukránokat a terrortól.

Mindenekelőtt a nagy hatótávolságú fegyvereket.


Másodszor, Zelenszkij háláját fejezte ki a MiG-ek megvásárlásáról szóló döntésért Ukrajna számára, mivel ez jelentősen megerősíti az ukrán égbolt védelmét, de hangsúlyozta, hogy több modern repülőgépre van szükségük.

Harmadszor: A szankciós döntések késleltetésére még csak utalás sem lehet. Sőt, nem lehet a szankciók felhígítása sem, különösen nem az élelmiszerbiztonság manipulatív álcája alatt. Az erős szankciók biztonságot jelentenek, míg a szankciók gyengítése újabb válságok meghívása – hangsúlyozta az elnök.

A negyedik: Ukrajna már régóta beszél egy békeformula-csúcstalálkozó megszervezéséről. Mindenki tisztában van azzal, hogy a jelenlegi körülmények között sok vezető nem tud Ukrajnába jönni, így a csúcstalálkozót a világ vagy Európa valamelyik fővárosában lehet megszervezni.

Ötödik: Kritikusan fontos, hogy Ukrajna és az Európai Unió közötti közeledés ne késlekedjen. Ukrajna készen áll arra, hogy még az idén döntés szülessen az uniós tagságról szóló tárgyalások megkezdéséről. Ugyanez a készség szükséges minden európai vezetőtől.

(Mandiner)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató