2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Macron egy interjú közben vette le a karjáról a luxus óráját (Videó)

Emmanuel Macron francia elnök a népszerűtlen nyugdíjreformterveiről szóló legutóbbi televíziós interjú során finoman levette csuklójáról a több mint 2000 fontot (880 000 forintot) érő luxusórát.

 

A BFMTV francia televíziós csatornán csütörtökön megtartott interjú célja az volt, hogy a kormány által javasolt nyugdíjreform ellen zajló tüntetésekkel foglalkozzon. A reformok széles körű ellenállásba ütköznek, sok munkavállaló attól tart, hogy tovább kell majd dolgozniuk, és kisebb nyugdíjat kapnak.

Az interjú alatt Macron látható volt, amint levette drága óráját a csuklójáról, és az előtte lévő asztalra tette. A lépést gyorsan felkapták a közösségi médiában, és sokan azzal vádolták az elnököt, hogy nincs tisztában az átlagemberek aggodalmaival.

A kritikusok szerint az eset újabb bizonyítéka annak, hogy Macron a "gazdagok elnöke", aki a gazdag magánszemélyek és vállalatok érdekeit helyezi előtérbe a szélesebb lakosság érdekeivel szemben. Azt állítják, hogy az elnök órájának levétele szimbolikus gesztus volt, amellyel azt akarta megmutatni, hogy hajlandó áldozatokat hozni, miközben a valóságban továbbra is távol áll az átlagpolgárok gondjaitól.

Az incidensre Franciaországban a növekvő társadalmi nyugtalanság idején került sor, amikor a nyugdíjreform elleni tiltakozások erőszakos összecsapásokba torkolltak a rendőrség és a tüntetők között. Sokan azzal vádolták a kormányt, hogy nem hallgatja meg a munkavállalók aggodalmait, és Macron órájának eltávolítását egyesek úgy értelmezték, hogy ez a távolságtartás újabb jele.

Itt az ideje a változásnak, Manu?

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató