2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Magyar–észt után - Rossi elégedetlen volt a játékkal és a 11-es előtti szituációval

A magyar nemzeti együttes 1–0-s győzelemmel hangolt a hétfői, bolgárok elleni Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésre.

 „Nem vagyok elégedett. Voltak jobb periódusok, amikor sikerült végrehajtani azt, amit terveztünk, azaz a széleken aktívabb játékkal megbontani az ellenfél védekezését, de hiányzott a folyamatosság a játékunkból”

- értékelt az MTI kérdésére az olasz szakvezető, aki szintén kritikusan fogalmazott azzal kapcsolatban, hogy Szoboszlai Dominik és Sallai Roland kő-papír-olló játékkal döntötte el, melyikük rúgja a 11-est, melyet aztán utóbbi kihagyott a második félidőben.
 
„Ha van elsőszámú kijelölt labdarúgó a büntető végrehajtására, akkor lője ő a 11-est. Ha mindez 3–0-nál történik, akkor még meg is érteném, de 1–0-nál ez felelőtlenség volt. Erről már beszéltem Szoboszlaival. Remélem, a jövőben nem ismétlődik meg, mert ha az észtek kiegyenlítenek, akkor nagyon zavart volna még úgy is, hogy ez egy barátságos meccs volt” – mondta Rossi, aki arról is beszélt, hogy sok ki nem kényszerített hiba jellemezte a csapatát, a passzokba sok pontatlanság csúszott.
 
Hozzátette, márciusban négy hónap szünet után mindig kicsit rozsdás a játék, erről már van tapasztalata. Szerinte a játék olvasásában is javulnia kell az együttesének, illetve a védelemnek az előre ívelt átadások okoznak gondot, középpályán pedig a lepattanó labdák megszerzésén kell javítani.
 
„Amióta a magyar válogatott kispadján ülök, sose éreztem a támogatás hiányát. A megbecsülést és a szeretetet érzem a közönség éltetésében, ami az egész stábomnak is szól” – mondta nevének skandálásáról az ötvenedik válogatott mérkőzésén irányító Rossi.

„Fantasztikus atmoszféra jellemezte a mérkőzést, voltak olyan játékosaink, akik nagyszerű teljesítményt nyújtottak, de sajnos nagy árat fizettünk az első félidő végén elkövetett hibákért. Voltak helyzeteink, ezt értékelni kell, mert a magyarok a Nemzetek Ligája élvonalában szerepelnek”

– fogalmazott az észtek svájci szakvezetője, Thomas Häberli, aki gratulált kollégájának az 50. mérkőzéséhez, egyúttal hozzátette, látszik, hogy öt év alatt mennyit fejlődött irányítása alatt a magyar válogatott.
 
A mieink hétfőn Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésen fogadják a bolgárokat, a találkozó 20.45-kor kezdődik a Puskás Arénában.
 
 
(MTI)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató