2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Gulyás Gergely: Magyarország érdeke, hogy templomaink élő közösségek otthonai maradjanak

Magyarország érdeke, hogy templomaink ne csupán kulturális örökségünk élettelen részei, hanem élő közösségek otthonai maradjanak – jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter vasárnap az angyalföldi református templomban.

Gulyás Gergely a templom felújításáért tartott hálaadó istentiszteleten kiemelte: a kereszténység a “legszemélyesebb közügy”. Végigtekintve Magyarország történelmén, az államalapítástól napjainkig, jól látható, hogy a kereszténység mit tett hozzá a magyarság életéhez.

A miniszter úgy fogalmazott:

 

Emlékeznünk kell, miként formálta gondolkodását és kultúráját, miként mutatott utat jó és rossz időkben, hogyan adott erőt kiállni a nehézségeket és reményt, hogy a legnehezebb időkben is higgyünk egy jobb kor eljövetelében.

Balog Zoltán, a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke igehirdetésében a Példabeszédek könyvének egy szakaszát magyarázva azt mondta: Salamon egyik legbölcsebb tanácsa, hogy az ember ne magával kezdje, ne magából induljon ki. Mert “aki magával kezd, az előbb-utóbb csak magánál marad”. Ezért “kezdjük Istennel”, aki ugyanis így tesz, előbb-utóbb rádöbben, hogy “nem mi kezdünk Istennel, hanem ő kezd velünk”.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató