2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Karácsonyék bejelentették: megváltozik a 0,1 százalékos pártjuk neve

Nagyrendezvényt hirdetett vasárnap délelőttre a Párbeszéd, s a nagy bejelentések sem maradtak el. Sejthető volt, hogy téma lesz az európai parlamenti, illetve az önkormányzati választás, arra viszont kevesen számítottak, hogy új névről és vele együtt új logóról is hírt ad a szervezet. A zöldpolitikát immár megjelenítik a nevükben is: Párbeszéd - A Zöldek Pártja, röviden Párbeszéd - Zöldek néven folytatják a politizálást. Az is eldőlt, hogy a formáció EP-listavezetője Jávor Benedek lesz.- írja az Index.

Irány: 2024! – Párbeszéddel a Zöld Magyarországért! címen szervezett nagyrendezvényt a Párbeszéd, s az már a meghívóból kiderült, hogy a XIII. kerületi eseményen Szabó Rebeka és Tordai Bence társelnökök mellett felszólal Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere, Jávor Benedek, a párt uniós tanácsadója, egyben a brüsszeli iroda vezetője, továbbá Szabó Tímea frakcióvezető és V. Naszály Márta I. kerületi (budavári) polgármester.

Ahogyan az várható volt, a jövő évi események, így az európai parlamenti és az önkormányzati választások álltak a rendezvény fókuszában, az azonban sokakat meglepett, hogy Szabó és Tordai a politikai közösség életében új fejezet is nyit azzal, hogy új nevet és új logót jelent be.

A POLITIKAI KÖZÖSSÉG EDDIGI NEVÉT ÚGY CSERÉLIK LE, HOGY RÉSZBEN MEGMARAD: PÁRBESZÉD - A ZÖLDEK PÁRTJA, RÖVIDEN PÁRBESZÉD - ZÖLDEK. AVAGY A ZÖLD MAGYARORSZÁG-VÍZIÓ IMMÁR A SZERVEZET NEVÉBEN IS MEGJELENIK.

Mindez persze csak a keret, amit meg is akarnak tölteni tartalommal, az EP-lista mellett kiemelt téma volt az is, Karácsony és V. Naszályi milyen taktikával tervez ráfordulni 2024-re. 

Szabó Rebeka és Tordai Bence kiemelte: zöld Európát, és benne zöld Magyarországot kívánnak építeni. A társelnökök hangsúlyozták: a jövő csak zöld lehet, narancssárga, kék, lila vagy barna semmiképp. Előretekintve 2024-re, motorjai kívánnak lenni az önkormányzati együttműködéseknek, amelyeknek elsődleges célja részvételi demokrácia, az igazságosság és a fenntarthatóság.

Az európai parlamenti választások kapcsán elhangzott, hogy a strasbourgi székhelyű jogalkotási szerv a világ egyik legprogresszívebb testülete a zöld ügyek tekintetében. Bejelentették: a Párbeszéd-Zöldek Ep-listáját Jávor Benedek viseli. Tordai zöld rendszerváltás társadalmi igényéről beszélt, a hazai és az európai politikai térben egyaránt.  

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató