2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

A NOB elnöke szerint kettős mércét alkalmaznak azok az országok, melyek nem engednék vissza az orosz és fehérorosz sportolókat a versenyekre

Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke siralmasnak minősítette azon európai országok kritikáját, melyek nem értenek egyet az orosz és fehérorosz sportolók nemzetközi versenyekre történő visszaengedésével.


A NOB a héten hozta nyilvánosságra ajánlását, mely engedélyezné a két ország sportolóinak visszatérését a megmérettetésekre semleges színekben. Ez a dokumentum azonban nem szól a 2024-es párizsi olimpiáról, melyről később dönt majd a NOB.

Ukrajna, Lengyelország, Csehország, Németország és az Egyesült Királyság is bejelentette, hogy nem ért egyet a javaslattal.

Bach egy csütörtöki sajtótájékoztatón reagált a tiltakozásukra, melyet siralmasnak minősített. A NOB-elnök szerint az említett kormányok nem tartják tiszteletben a többség döntését, és kettős mércét alkalmaznak. Bach szerint ezt az bizonyítja, hogy a világban folyó további 70 háborúval és fegyveres konfliktussal kapcsolatban nem szólaltak meg.

A NOB-elnök szerint a nemzeti kormányok nem dönthetnek arról, hogy mely sportolók indulhatnak a sportversenyeken. Bach szerint ha ez mégis így történne, az a sport végét jelentené.

(Reuters)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató