2024. április 18. - Andrea, Ilma
EUR : 393.4
USD : 369.7
Időjárás ikon13°

Dominikán fogták el az egyik legkeresettebb magyar bűnözőt

A Dominikai Köztársaság rendőrsége elfogta a csalás és pénzmosás miatt 15 év börtönre ítélt D. Andreát, álnevén Katona Esztert. A miskolci származású nő 12 éve volt szökésben Magyarországon elkövetett bűncselekményei miatt, már csak pár évet kellett volna kihúznia ügye elévüléséig.

D. Andreát, vagy ahogy a dominikai lapok előszeretettel utalnak rá, „Európa legkeresettebb szökevényét” a La Altagracia tartománybeli Punta Canán, a tengerparti üdülőtelepen, Bávarón kapták el. Elfogásában több helyi és nemzetközi szervezeten kívül magyar egységek is részt vettek.

Elfogása után a nőt Magyarországra szállítják, ahol végre leülheti a korábban rá Magyarországon kirótt 15 évét. 

A dominikai hatóságok szerint a csaló nem csak ült a babérjain a tengerparton, hasonló bűncselekményeket tervezett elkövetni a Dominikai Köztársaságban is.

A miskolci asszony 2005-ben egy könyvelőirodát vezetett, könyvelés helyett azonban bűntársaival 400 millió forintot csalt ki bankoktól, majd ráfeküdt a kukoricára, amiből 4400 tonnát adott el több illetőnek is, ráadásul a kukorica a valóságban nem is létezett. Ezzel újabb 250 milliót tettek zsebre.

2017-ben mindezekért adócsalás, pénzmosás, csalás, közokirat-hamisítás és hamis magánokirat felhasználása miatt 15 évre ítélték, de akkor ő már régen messze járt, még 2012-ben külföldre szökött.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató