2024. április 26. - Ervin
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Lengyelország nem fogja követni a NOB ajánlásait és nem engedi versenyezni az oroszokat

Lengyelország nem fogja követni a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) azon ajánlását, hogy az orosz és belorusz sportolók semleges zászló alatt versenyezhessenek nemzetközi szinten – jelentette ki Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök újságíróknak.

A NOB kedden azt ajánlotta a nemzetközi szövetségeknek, hogy az oroszoknak, akik nem támogatják aktívan a hadműveletet engedélyezzék, hogy semleges sportolóként versenyezzenek. A szervezet ugyanakkor azt javasolja, hogy a katonai és biztonsági erőkhöz kötődő sportolók ne indulhassanak. Döntött arról is, hogy Oroszország és Belarusz válogatott csapatai nem vehetnek részt nemzetközi versenyeken.

“A lengyelországi sportversenyeken nem lesznek orosz sportolók. Ha a NOB az ajánlása alapján követeli ezeknek a sportolóknak a részvételét, nem fogunk beleegyezni” – mondta Morawiecki.

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője szerdán azt mondta, hogy a Nemzetközi Olimpiai Bizottság döntése, amely korlátozásokat vezet be az orosz sportolók visszaengedésére, a nacionalizmus megnyilvánulása és “kísérlet az emberiséggel”.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató