2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Ron DeSantis: Florida nem fogja kiadni Donald Trumpot

A floridai kormányzó szerint feje tetejére állítják az amerikai jogállamot.

Ron DeSantis Florida állam republikánus kormányzója Twitter-oldalán a következő bejegyzést tette közzé: „Florida nem fogja teljesíteni a kiadatási kérelmet, tekintettel a Soros által támogatott manhattani ügyész és az ő politikai motivációira.”

DeSantis korábban azt mondta, hogy nem fog beleavatkozni az ügybe „semmilyen módon”, most mégis csatlakozott Trump védelméhez, aki floridai lakos.

 

„A jogrendszer fegyverként való felhasználása egy politikai agenda előmozdítása érdekében a feje tetejére állítja a jogállamiságot. Ez Amerika-ellenes”

– tette hozzá DeSantis.

A floridai törvények lehetővé teszik, hogy a kormányzó beavatkozzon a kiadatási ügyekbe, ha azok vitatottak. Ugyanakkor, ha ezt megtenné, azt is kockáztatná, hogy ellene is jogi eljárást indítanak.

Egy manhattani esküdtszék csütörtökön szavazta meg, hogy vádat emeljenek Trump ellen, mert a vád szerint 2016-os kampánya során megszegte a kampányfinanszírozási szabályokat, amikor Michael Cohen, Trump korábbi ügyvédje 130 ezer dollárt fizetett Stormy Daniels pornószínésznőnek. Cohen az átutalásokkal megsértette a szövetségi kampányfinanszírozási szabályokat. A nő azt állította, hogy évekkel korábban viszonya volt Donald Trumppal, és a pénzt azért kapta, hogy hallgasson az ügyről.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató