2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Euroactiv: Orbán kormányra egyre mélyebbre ássa magát a bunkerében

Budapest elszigeteltségének valamikor véget kell vetni, különben tényleg egyedül találja magát – olvasható a véleménycikkben, amit a mandiner szemlézett.

Semmi értelme nincs annak, hogy Orbán Viktor elszigeteli magát – szakértette meg az Euroactiv. A portál véleménycikke szerint ugyanis már önmagában az is sokatmondó, hogy Magyarországot nem hívták meg a pénteken véget ért háromnapos washingtoni demokráciacsúcsra. Noha közben a cikk maga is rámutat: az még nem világos, mi haszna származhat a Biden-féle adminisztrációnak az elnök demokráciacsúcsából.

Orbán „egyedül találja magát”

A véleménycikk szerint azonban Orbán Viktor kormányának reakciója az eddigiekben az volt, hogy mélyebbre ásta magát a bunkerében, miközben tovább nőtt a szakadék Magyarország és szomszédai, valamint feltételezett szövetségesei között.

Brüsszeli diplomaták szerint Magyarország késlekedése a finn és a svéd NATO-csatlakozással kapcsolatban is szükségtelen volt, és maradandó károkat okozott Budapest hírnevében – írja a lap, amely szerint a kérdés csupán az, hogy az EU és a NATO meddig tűr el egy egyre megbízhatatlanabb szövetségest.

Budapest elszigeteltségének valamikor véget kell vetni, különben tényleg egyedül találja magát – olvasható a véleménycikkben.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató