2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

"Gyűlölünk titeket, ukránok vagytok, menjetek haza!" - lengyel fiatalok brutálisan összevertek két ukránt

Helyiek egy csoportja a lengyelországi Lodzban brutálisan megvert két ukrán állampolgárt, akikkel együtt fogyasztottak alkoholt - jelentette a Wprost nevű újság.



Az eset március 25-én éjjel történt egy helyi park közelében, két ukrán sérült meg: a 38 éves Andrej és 26 éves testvére, Pavel.

A támadást a cikk szerint

"Gyűlölünk titeket, ukránok vagytok, menjetek haza!"

kiáltások kísérték.

"Az egész "beszélgetés" és a konfliktus mindössze néhány másodpercig tartott. Nagyon gyorsan jöttek az első csapások. Amikor pedig a földre dobtak minket, már esélyünk sem volt" - mondta Pavel. Az egyik megvert ukrán súlyosan megsérült, eltört az állkapcsa és a bordái. A testvérek egyébként nem menekültek, az elmúlt években legálisan dolgoztak Lengyelországban.

Szerdán a helyi rendfenntartók vádat emeltek a három 18 és 21 év közötti férfi ellen, a negyedik gyanúsított, egy 16 éves fiatalember pedig a fiatalkorúak bíróságára várakozik.

Krzysztof Kopania, a kerületi ügyészség szóvivője elmondta, hogy a rendőrség megállapította, hogy az incidens éjszakáján két lengyelül jól beszélő fiatalember csatlakozott egy alkoholt fogyasztó lengyel csoporthoz.

"Mint később kiderült, ukrán állampolgárok voltak. Egy bizonyos ponton incidens történt, amelyben a külföldiek megsérültek" - magyarázta.

A nyomozók ugyanakkor megjegyezték, hogy a bántalmazott ukránok "nem emlékeznek pontosan arra, hogy milyen körülmények között történt a támadás, és milyen szavakat mondtak nekik". Kopania szerint a gyanúsítottak és a tanúk vallomásai "nem adnak okot arra, hogy az incidens hátterében etnikai gyűlölet állt".

A lengyel hatóságok szerint 950 ezer ukrajnai menekült tartózkodik az országban, összesen 2,3 millió ukrán él Lengyelországban.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató