2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Harcosok a rászorulókért - Nemzetközi Ketrecharc Gála 2023 Sárváron

Április 15-én a Sárvár városa ad otthont a ketrecharc hazai és nemzetközi csillagainak egy jótékonysági küzdősport napon, a Szülőföld Egyesület szervezésében.

Délelőtt és délután amatőr MMA Országos Bajnokságot rendeznek, ami ingyenesen látogatható. Este a profik csapnak össze egy jótékonysági Nemzetközi Ketrecharc Gála részeként.

A Sárvár Arénában április 15-én 9 órakor kezdődő MMA Országos Bajnokság megrendezése kiemelt sportesemény a város életében, ugyanis a honvédség bevonásával kerül megrendezésre. Nem csak azért, mert a honvédség kötelékében szolgáló sportolók is megmérettetik magukat, hanem azért is, mivel különböző haditechnikákat is felvonultatnak. Láthatunk a Magyar Honvédség állományában álló Gidrán páncélozott katonai járművet, különböző kézi fegyvereket, valamint kipróbálhatunk egy Grippen vadászrepülőgép-szimulátort is.

Az egyesület eddig is kiváló kapcsolatot ápolt a Hadkiegészítő és Toborzó Iroda Vas megyei irodájával. A helyszínen toborzópont felállítását is tervezi, mindezzel szeretné segíteni a fiatalok megszólítását a toborzásban, a példamutatásban, amelyekkel a sport mellett a hazaszeretetre és a nemzeti identitás kialakítására is sarkallja. Mindemellett olyan erényekre - közösségi szellem, küzdeni akarás, kitartás, jótékonykodás - tanítja őket, melyekre a katonáknak is szükségük van.

Napközben tehát amatőr MMA Magyar Bajnokságot láthat az érdeklődő közönség 10 súlycsoportban. A Magyar MMA Szövetség közös szervezésében kapták meg az országos bajnokság megrendezését, amely országos bajnoki forduló, egyben kvalifikáció az MMA Európa Bajnokságra. Ez a rendezvény 14 óráig tart és ingyenesen látogatható.

A rendezvény fővédnökségét dr. Simicskó István v. honvédelmi miniszter vállalta, akinek személye összeköti a honvédelmet és a küzdősportot, a főszervező Őze-Guth Szilvia és Farkas Csaba 

 

A kora esti órákban, 17:30-tól Nemzetközi Ketrecharc Gálát rendeznek, amin 10 profi MMA és K1 mérkőzést láthat a közönség.

A honvédség kötelekében szolgáló sportolók a gálán is megmutatják tehetségüket Seregély Gyöngyi személyében, aki ifjúsági Prima Díjas, Európa- és magyar bajnok sportoló.

Öt ország 20 versenyzője csap össze a ketrecben, ahol az ajtó becsukódása után a bent levő két harcosé a főszerep, akik megmutatják kiváló technikai tudásukat az est folyamán. A mérkőzések egy nyolcszögletű ketrecben, az oktagonban zajlanak MMA és K1 szabályrendszerben, mint a világ egyik leghíresebb szervezeténél, a UFC Fight-on. A küzdelmek súlycsoportok szerint zajlanak, amelyet három módon lehet megnyerni: pontozással, kiütéssel és az ellenfél feladásra kényszerítésével.
 
A legtávolabbról Indonéziából érkezik versenyző, akivel interkontinentális MMA címmérkőzést vív Molnár Benjamin. Az est sztárvendége a holland Ismael Londt lesz.

A gálán a hangulatot a legmagasabb szintű a hang- és fénytechnika teszi még élvezetesebbé. A közvetítés több kameraállásból egy 8x6 méteres HD képernyőn is nyomon követhető, és a legjobb jelenetek visszajátszására is lehetőség lesz.

A Szülőföld Egyesület szervező barátaival a tavalyi esztendőben indította útjára a jótékonysági ketrecharc gálát, mondván, mindannyiunk élete számtalan küzdelemmel van tele. Az utcán, a munkahelyen, a sportpályán, a szorítóban....  és persze a rászorulók életében is! Ezért döntöttek úgy a szervezők, hogy a gála bevételének egy részét a legnagyobb harcosokkal karöltve a Sárvár és Kistérségében működő  Kolping Támogató Szolgálat részére ajánlják fel.

(Vaskarika.hu)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató