2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Mióta Biden az elnök, Soros György fia 14 alkalommal vendégeskedett a Fehér Házban

Soros György milliárdos fia csendben de facto Fehér Házi "nagykövetté" vált, legalább 14 látogatást tett, mióta Joe Biden elnök hivatalba lépett - derül ki a The New York Post által közzétett feljegyzésekből.

Alexander Soros - aki maga is termékeny demokrata "pénzgyűjtő", aki a közösségi médiában szívesen dicsekszik a világ vezetőivel fenntartott kapcsolataival - a Fehér Ház nemrég frissített látogatási naplói szerint 2022-ben legalább egy tucat találkozót szervezett a Fehér Ház tisztviselőivel. A 37 éves Soros 2021 végén két másik ottani konferencián is részt vett a feljegyzések szerint.

Legutóbbi útjai közé tartozik, hogy december 1-jén meglátogatta a Fehér Ház akkori kabinetfőnökét, Ron Klain tanácsadóját, Nina Srivastavát, aki Biden elnökválasztási kampányában is dolgozott - derül ki a cikkből

Később aznap este. a fiatalabb Soros egyike volt annak a 330 embernek, akik részt vettek egy állami vacsorán a Fehér Házban, amelyet az elnök és Jill Biden first lady Emmanuel Macron francia elnök, illetve felesége, Brigitte tiszteletére rendeztek.

Egy nappal később Alexander Soros - aki az apja által alapított, nagyhatalmú, liberális támogatásokat nyújtó Open Society Foundations nevű hálózat elnöke - találkozott mind Mariana Adame elnöki tanácsadóval, mind Jonathan Finer helyettes nemzetbiztonsági tanácsadóval - derül ki a feljegyzésekből.

Mike Howell, a konzervatív Heritage Foundation Oversight Project igazgatója szerint

a fiatalabb Soros könnyű fehér házi hozzáférése aggasztó, tekintve, hogy a Soros család már "óriási károkat okozott az országnak".

"Soros programja a halál és a pusztítás, a nyitott határok és a nyugati civilizáció felszámolása nevében" - mondta. "A Biden-kormányzat és a gazember ügyészi mozgalom talán [a] legkárosabb vásárlása Amerikában a mai napig - írja a lap.

Matt Palumbo, a "The Man Behind the Curtain: Inside the Secret Network of George Soros" című könyv szerzője szerint

a Soros család befolyása a Fehér Ház politikájára még soha nem volt ilyen erős.

"Az egész Fehér Házban van valahol egy Soros-vár, és a fia az apja új nagykövete" - mondta Palumbo a The Postnak.

A Fehér Ház feljegyzései Soros és a legmagasabb rangú tisztviselők találkozóinak terjedelmes listáját mutatják:

2022.12.2.:  Mariana Adame, Steve Ricchetti tanácsadó bizalmasa.
2022.12.2.:  Jon Finer, helyettes nemzetbiztonsági tanácsadó.
2022.12.1.:  Emmanuel Macron francia elnök állami vacsorája, amelyen Biden elnök is részt vett.
2022.12.1.:  Nina Srivastava, Ron Klain korábbi kabinetfőnök tanácsadója
2022.10.14.:Mariana Adame 
2022.10.6.:  Jon Finer, helyettes nemzetbiztonsági tanácsadó
2022.10.6.:  Kimberly Lang, a nemzetbiztonsági tanácsadó ügyvezető asszisztense
2022.9.15.:  Jon Finer, helyettes nemzetbiztonsági tanácsadó 
2022.9.14.:  Nina Srivastava 
2022.4.22.:  Madeline Strasser, Ron Klain korábbi kabinetfőnök tanácsadója.
2021.12.15.: Jon Finer, helyettes nemzetbiztonsági tanácsadó
2021.10.29.: Madeline Strasser

A 2020-as elnökválasztást követően Biden átmeneti csapata tele volt Soros hálózatához kapcsolódó liberálisokkal, és Biden kabinetje is Soros-hűségesekkel volt felvértezve, mondta Palumbo.

Köztük volt Ron Klain, a Soros által finanszírozott Center for American Progress lobbiszárnyának igazgatósági tagja, egy liberális agytröszt, amely az abortuszjogokat, az éghajlat-változási politikát és más ügyeket támogat.

Soros György általában igyekszik kevésbé feltűnően viselkedni, befolyását úgy gyakorolja, hogy a "pult alatt" adományoz baloldali jelölteknek az általa alapított Nyílt Társadalom Alapítványokon és az általa alapított kapcsolódó nonprofit szervezeteken keresztül, amelyek 1984 óta világszerte több mint 32 milliárd dollárt osztottak szét, a honlapja szerint liberális ügyekre juttat pénzt.

A 92 éves milliárdost nemrégiben újra tűz alá vették a konzervatívok, akik Donald Trump volt elnök jogi problémáival hozták összefüggésbe.

Rámutatnak arra, hogy az idősebb Soros 2021-ben 1 millió dollárt adományozott a Color of Change nevű baloldali politikai akcióbizottságnak, amely támogatta Alvin Braggot, a manhattani kerületi ügyészt, aki összehívta az esküdtszéket, amely a múlt hónap végén vádat emelt Trump ellen egy állítólagos hallgatási pénzfizetés miatt.

Alexander Soros politizálása sokkal inkább nyílt könyv, mint az apjáé.

A fiatalabb Soros 2010 óta egyénileg több mint 11 millió dollárt adományozott baloldali politikai akcióbizottságoknak - köztük 2018-ban 2 millió dollárt a szenátusi többség PAC-jának, amely felett Chuck Schumer többségi vezető jelentős befolyással rendelkezik, derül ki a nyilvántartásból.

Instagram-oldalának áttekintése azt mutatja, hogy 2018 óta legalább kilenc alkalommal látogatott el Schumerhez, és nyolcszor pózolt Nancy Pelosi volt házelnökkel. Az Instagram szerint az apjával, valamint Barack Obama volt elnökkel, Kamala Harris alelnökkel és más prominens demokrata pártiakkal készült fotók is szerepelnek, amelyeket az általa szervezett adománygyűjtéseken vagy más eseményeken készítettek róla.



Az alig több mint egy év alatt 14 fehér házi találkozót számláló adat arra utal, hogy a fiatalabb Sorosnak "akkora politikai befolyása van a Biden-kormányban", amely vetekszik azzal a könnyű hozzáféréssel, amellyel csak olyan kevesek rendelkeznek, mint az Amerikai Tanárok Szövetségének elnöke, Randi Weingarten - mondta Tom Fitton, a Judicial Watch konzervatív jogi megfigyelőcsoport elnöke.

Soros György "agresszív környezetvédelmi menetrendet", nyitott határokkal kapcsolatos kezdeményezéseket és más, számára kedves szélsőbaloldali ügyeket követ - tette hozzá Fitton.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató