2024. április 20. - Tivadar
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Reagált az orosz nagykövetség a Magyarország elleni amerikai szankciókra

A nyilatkozatban azt írják: az „'56-os szabadságharcosok leszármazottai” határozottan elutasítanak minden külső nyomást.

A budapesti orosz nagykövetség hivatalos Telegram-csatornáján kommentálta a hazánkat sújtó amerikai szankciókat. A bejegyzésben kifejtik, hogy az elmúlt évek amerikai politikája nem más, mint a tárgyalási hajlandóság hiányának megnyilvánulása, ennek következtében pedig a diplomácia szankciókkal való helyettesítése.

Azt írják: az a mód, ahogyan az amerikai nagykövetség a washingtoni szankciógépezet újabb, lényegében rutinszerű és jelentéktelen akciójának bejelentését keretbe foglalta, a tekintélyelvű külpolitika szemléletes demonstrációja volt, ez pedig egyetlen célt szolgál: megmutatni, ki a főnök, és mi történhet, ha valaki nem mer engedelmeskedni neki.

De az „'56-os szabadságharcosok leszármazottai”, akikre Pressman úr előszeretettel hivatkozik számos oroszellenes beszédében, határozottan elutasítanak minden külső nyomást, és ezt egész történelmük során jól bizonyították – olvasható a bejegyzésben, amelyben azt is kifejtik: több diplomáciára és kevesebb diktátumra van szükség.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató