2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Csercseszov: Azt kérdeztem, hol vannak a magyar játékosok

Sztanyiszlav Csercseszov a labdarúgó NB I 28. fordulójában, a Vasas elleni 1-0-s győzelem után felelevenítette a pillanatot, amikor megérkezett a Ferencvároshoz. Egyből azt kérdezte, hol vannak a magyar játékosok, akiket be lehet építeni a csapatba. Csercseszov éppen ezért örül annak, Pászka Lóránd mellett Lisztes Krisztián és Baráth Péter is fejlődik.

A Ferencváros messze nem játszott csúcsformában a Vasas ellen, a találkozó mégis emlékezetes marad. Mégpedig arról, hogy Lisztes Krisztián ismét meghálálta a bizalmat, amit Sztanyiszlav Csercseszov adott neki. A 17 éves reménység csereként beállva döntötte el a mérkőzést.

– Amikor megérkeztem a Ferencvároshoz, rögtön azt kérdeztem, kik azok a magyar játékosok, akikre számíthatok, örülök, hogy már hármat is sikerült beépíteni. Szeretnék minél több lehetőséget adni nekik

– mondta a találkozó után Csercseszov arra utalva, hogy Pászka Lóránd a kezdőcsapat tagja volt, Lisztes Krisztián és Baráth Péter pedig csereként lépett pályára. 
A Ferencváros a sereghajtó Vasassal rendre szoros meccset játszik. Csercseszov sem tudja ennek az okát.

– Javában zajlik a bajnokság végjátéka, minden csapatnak megvan a maga célja, a Vasasnak is van miért küzdenie. Ez volt a harmadik nagyon nehéz mérkőzésünk ebben az idényben a Vasas ellen, nem tudom, mi lehet ennek az oka. A szünetben azt kértem, hogy gyorsítsuk fel a játékunkat, úgy gondolom, sikerült, nehezen bár, de nagyon fontos három pontot szereztünk – mondta az orosz tréner, majd arra is kitért, van magyarázat arra, miért esett vissza a tavasszal a Fradi formája.

Csercseszov: Tizenhat meccsel többet játszottunk, mint a többiek

– Nincs olyan csapat a világon, amely a bajnokság elejétől a végéig mindig szuperül tud játszani. Megvolt a magunk mélypontja, sérülések hátráltattak minket és persze tizenhat mérkőzéssel többet játszottunk, mint az ellenfeleink. Ha a Fehérvár elleni bajnokit nézzük, ott sokkal jobban játszottunk, viszont akkor nem nyertünk. Nyilván az újságírók a végeredményt nézik, de nekem nagyobb távlatokban kell gondolkodnom – mondta Csercseszov.

Desits Szilárd csak a bíróval nem elégedett

A Vasas megbízott trénere, Desits Szilárd szerint a játékvezető 11-estől fosztotta meg a csapatát, amikor a 37. percben Sigér kezezéséért nem ítélte büntetőt. 

Desits Szilárd dicsérte a csapatát:

– A mérkőzés túlnyomó részében a srácok mindent beleadtak. Jól játszottunk, szervezettek voltunk, de sajnos akcióból most nem tudtunk gólt rúgni, ami hiányzott, és volt olyan szituáció, aminél a döntés sajnos nem volt korrekt. Nagyon jó mérkőzést játszottunk egy topcsapattal, a játék képe alapján viszont minimum egy döntetlent megérdemeltünk volna. Minden találkozóra komplex meccstervünk van. Ma megvolt az elképzelésünk, hogyan támadjuk le őket – az ellenfél térfelén –, a saját térfelünkön, hogyan védekezzünk, hogyan hozzuk ki a labdát és hogyan építsünk támadást. Minden megvolt tervezve, a játékosok pedig meg is csinálták. Annak, hogy ez nem párosult eredménnyel, több összetevője van.

(MNO)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató