2024. április 24. - György
EUR : 394.83
USD : 370.49
Időjárás ikon10°

A Wagner vezetője arra utasította katonáit, hogy ne ejtsenek foglyokat, minden ukrán harcost likvidálni kell

A Wagner katonai magáncég (CSVK) alapítója, Jevgenyij Prigozsin azt a parancsot adta a katonáknak, hogy ne ejtsenek foglyul ukrán katonákat, és az Ukrán Fegyveres Erők minden harcosát likvidálják a harctéren. Az üzletember megjegyzéseit sajtószolgálata tette közzé a Telegramon.



Prigozsin így kommentálta a közösségi médiában megjelent felvételt, amelyen az ukrán erők úgy döntöttek, hogy lelövi a Wagner CSVK egyik sebesült harcosát, akit elfogtak.

“TERMÉSZETESEN HALLOTTAM EZT A HANGFELVÉTELT JÓVAL AZELŐTT, HOGY A MÉDIÁBAN MEGJELENT VOLNA. EGYET MONDHATOK, HOGY ENNEK A BEJÁTSZÁSNAK, AMELY ARRÓL SZÓL, HOGY AZ UKRÁNOK LELÖVIK SEBESÜLT FOGLYAIKAT, NAGYON KOMOLY HUMANITÁRIUS JELENTŐSÉGE VAN. ÉS MI SOHA NEM FOGJUK MEGSÉRTENI A NEMZETKÖZI HUMANITÁRIUS TÖRVÉNYEKET” – HANGSÚLYOZTA PRIGOZSIN.

Szerinte a foglyokról gondoskodni kell, és a jövőben a csere részeként vagy “csak úgy” át kell adni az ellenségnek a foglyokat. A PMC alapítója azt a parancsot is kiadta, hogy ne ejtsenek foglyokat és semmisítsenek meg minden ukrán katonát a csatatéren.

“Ezért ezt a törvényt a 300-as törvénynek fogják nevezni. Még nem tudjuk a nevét annak az emberünknek, akit megsebesítettek és lelőttek az ukrán gazemberek” – tette hozzá.

 
Január elején Prigozsin azt mondta, hogy a Wagner PMC harcosai nagyszámú ukrán katonát ejtettek foglyul. Elmondása szerint nem bántalmazzák őket.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató