2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Kártérítési pert indít Iványi Gáborék kamuegyháza a magyar állam ellen

Kártérítési pert indítunk a magyar állam ellen, mert korábban jogtalanul megfosztottak minket az adó egyszázalékos felajánlások gyűjtésétől – írja közleményében Iványi Gábor, a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség elnöke.

A perben azt szeretnék elérni, hogy az állam megtérítse azt az összeget, ami az egyház technikai számának elvételéből adódott.

„Nagy összegről van szó, amit húszezer ellátottunk megsegítésére és több tucat intézményünk működtetésére fordíthattunk volna”

- írták. Kiemelték, hogy a kártérítésre való jogosultság bizonyítása az egyház feladata lesz, ennek teljesítéséhez most híveik és támogatóik segítéségét kérik. Most nyilatkozatokat gyűjtenek azoktól, akik úgy gondolják, hogy a 2015 és 2020 közötti időszakban nekik ajánlották fel adójuk egy százalékát. A közlemény szerint potenciálisan sok tízezer emberről lehet szó, mivel legutóbb majdnem 52 ezer ember ajánlotta fel nekik adójuk.

Jövő héttől május végéig a főváros forgalmas pontjain (Blaha Lujza tér, Deák tér, Széll Kálmán tér) kihelyezett infóstandokon személyesen is lehetőséget biztosítanak majd dokumentumok kitöltésére és aláírására. Kiemelték, hogy támogatóik ezzel nem válnak semmilyen peres cselekmények a részesévé: „Akarata ellenére senkit tanúként megidéztetni nem áll szándékukban” – írták.

 

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató