2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Videó: a lengyel hatóságok betörtek a varsói orosz nagykövetség iskolájába

Lengyel rendőrök és városi tisztviselők erőszakkal behatoltak szombaton egy, az orosz nagykövetség által fenntartott varsói iskolába – jelentette a RIA Novosztyi. A hírügynökség szerint az orosz tisztviselőket felszólították, hogy nyissák ki az ajtót, de nem voltak hajlandóak erre.



A helyszínről készült videókon látható, amint egy civil ruhás férfi feszítővassal kinyitja a bejárati kaput, és lehetővé teszi, hogy egyenruhás rendőrök lépjenek be az iskola épületébe.

A RIA Novosztyi szerint a lengyel tisztviselők ezután bezárták a kaput, hogy “megakadályozzák a vagyontárgyak eltávolítását” az épületből.

A hatóságok felszólították az iskola dolgozóit, hogy helyi idő szerint 18 óráig hagyják el az épületet – írja a hírügynökség.

Lengyelország tavaly befagyasztotta az orosz nagykövetség számláit válaszul Moszkva ukrajnai katonai műveletére. Szergej Andrejev nagykövet szerdán közölte, hogy az ügyészek lefoglalták a nagykövetség és Oroszország kereskedelmi képviseletének bankszámláit. A lépést a diplomáciai kapcsolatokról szóló 1961-es bécsi egyezmény “égbekiáltó megsértésének” minősítette.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató