2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Az orosz politikusok bevadultak, brutális választ követelnek Ukrajnának

Elszabadultak az indulatok.

Viktor Szobolev, az Oroszországi Föderáció Kommunista Pártjának dumai képviselője például azt mondta, hogy "ez az utolsó vörös vonal, ami lehetett volna. Az orosz hatóságoknak azonnal csapást kellene mérniük a kijevi döntéshozó központra, amiért megpróbálták megölni Putyint".

Szergej Mironov, az Igazságos Oroszország vezetője azt mondta, hogy "van mivel eltalálnunk a bunkerüket".

Mihail Sheremet, az Egységes Oroszország párt krími képviselője "rakétacsapást követelt Zelenszkij kijevi rezidenciájára".

Olekszij Zsuravljov, az Ukrajnai Liberális Demokrata Párt parlamenti képviselője "Kijev központjának célba vételére" és "az elnöki hivatal, a Verhovna Rada, a vezérkar és az ukrán különleges szolgálatok épületének megsemmisítésére" szólított fel.

"Az orosz elnök elleni terrortámadás Oroszország elleni támadás" - mondta Volodin dumaelnök.

Elmondta, hogy a Duma olyan fegyverek alkalmazását fogja követelni, amelyek alkalmasak arra, hogy "megállítsák és megsemmisítsék a kijevi terrorista rendszert".

Korábban Szerhij Nyikiforov ukrán elnöki szóvivő tagadta, hogy Ukrajnának köze lenne a Kreml elleni támadáshoz. Emlékeztetett arra, hogy Ukrajna minden rendelkezésre álló erőt és eszközt saját területeinek felszabadítására irányít, nem pedig más népek területeinek megtámadására.

Az OP vezetőjének tanácsadója, Mykhaylo Podolyak azt mondta, hogy a Kreml elleni támadás "helyi földalatti harcosok" műve lehetett.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató