2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Itt a BL-csoda! Franciaországi gálával négyes döntőben a Fradi is!

Elképesztő bravúrt mutatott be az FTC-Rail Cargo Hungaria, amely idegenben 33–26-re legyőzte a Metzet, így bejutott a budapesti négyes döntőbe.

Miután a francia bajnok a magyarországi mérkőzésen 32–26-ra győzött, formalitásnak tűnt a visszavágó a legutóbbi kiírás bronzérmese számára.

A magyar együttes rendre magához vette a kezdeményezést a meccs elején, de 8–9 után egy jó szériával máris 11–9 volt a házigazdának – Klujber Katrin még büntetőt is rontott –, vagyis összesítésben már nyolc volt a felek között.

Nem sokkal később visszavette a vezetést a Fradi, de a szünetre így is 17–17-tel mehettek a csapatok.

Ami a következő negyedórában történt, az maga volt a csoda:

Bíró Blanka lehúzta a rolót, Angela Malestein sorra lőtte a gólokat, Andrea Lekics találata pedig már hatgólos vezetést eredményezett (21–27)!

A franciák ekkor kezdtek éledezni támadásban, de Lekics és kétszer Emily Bölk is eredményes volt, így már összetettben is itt volt a fór (23–31).

Hirtelen nagyon meleg lett a helyzet a metzieknek, jött is az időkérés, ezzel együtt megrekedt támadásban a Fradi, így elképesztő végjátékra volt kilátás – Klujber Katrin betörése hozott kisebb nyugalmat ezekben a pillanatokban (24–32).

A RENDKÍVÜL KIÉLEZETT VÉGJÁTÉKBAN EGY IDŐN TÚLI SZABADDOBÁS BLOKKOLVA HÉT GÓLLAL NYERT A FRADI (26–33)!

A Ferencváros így csatlakozott az Odensét odavissza legyőző Győri Audi ETO KChez, valamint a legutóbbi két kiírást megnyerő norvég Vipershez a budapesti négyes döntőben. Az utolsó párharcban az Esbjerg négygólos előnyről várja a CSM elleni bukaresti meccset.

 

(Index)

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató