2024. április 24. - György
EUR : 394.26
USD : 369.47
Időjárás ikon

Kadirov: az Ahmat különleges erők készen állnak bevonulni Bahmutba

Ramzan Kadirov csecsen vezető közölte, hogy az Ahmat egységek készen állnak bevonulni Artyomovszkba (ukrán nevén Bahmut).

“Az Ahmat [kommandós] egységek készen állnak arra, hogy Artyomovszkba (Bahmut) vonuljanak.

Már aláírtam az erre vonatkozó üzenetet a legfőbb főparancsnoknak, miszerint az Ahmat-egységek készen állnak arra, hogy átvegyék az ellenőrzést a város felett, és megtisztítsák azt a NATO és az ukrán sátánisták elől. A harcosok harckészültségben vannak. Már csak a parancsra várunk. Több egység már úton van a különleges katonai művelet zónájába” – írta Kadirov szombaton Telegram-csatornáján.

A csecsen vezető biztos abban, hogy Artyomovszk hamarosan felszabadul.

“A közeljövőben fel fogjuk szabadítani a várost, mindenféle álhír ellenére, amely az ukrán hadsereg valamilyen szörnyű ellentámadásáról szól. Az orosz védelmi minisztériummal közösen már elkezdtük kidolgozni a saját stratégiánkat erre a területre, figyelembe véve az ellenség által alkalmazott taktikát és a rendelkezésünkre álló erőforrásokat. Higgyék el, a taktika pozitív eredményeket fog hozni” – tette hozzá Kadirov.

Szombat reggel Jevgenyij Prigozsin, a Wagner PMC vezetője bejelentette, hogy kapcsolatban áll a csecsen vezető képviselőivel a városban lévő állások átadása érdekében. Ennek május 10-én éjfélkor kell megtörténnie – tette hozzá.

Artyomovszk fontos közlekedési csomópont a donbásszi ukrán csoportosulás ellátása szempontjából. Hosszú hónapok óta heves harcok folynak érte.
Prigozsin szerint Wagner egységei jelenleg 59 500 négyzetmétert foglalnak el a településből, és még két és fél kilométer van hátra, amit be kell venniük.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató