2024. május 04. - Flórián, Mónika
EUR : 389.79
USD : 362.83
Időjárás ikon24°12°

Terrortámadás történhetett a Barátság kőolajvezetéknél

Szerda kora reggel a brjanszki töltőállomáson terrorcselekményt kíséreltek meg elkövetni a Druzsba olajvezetékrendszer ellen – jelentette be a Transznyeft szóvivője.

Támadás érte a Barátság kőolajvezeték egyik töltőpontját az Ukrajnával határos oroszországi régióban – írta szerdán az orosz TASZSZ hírügynökség a Transznyeft orosz olajvezeték-üzemeltető vállalat jelentésére hivatkozva.

A LAP TERRORTÁMADÁSNAK ÍRJA, UGYANKKOR AZ INCIDENSBEN SENKI SEM SÉRÜLT MEG.

„Ma kora reggel a brjanszki töltőállomáson terrorcselekményt kíséreltek meg elkövetni a Druzsba olajvezetékrendszer ellen” – mondta a Transznyeft szóvivője a hírügynökségnek. Fontos azt is kiemelni, hogy más források azt írják, hogy – az orosz rendvédelmi szervekre hivatkozva –, hogy a kőolajvezeték egyik töltőállomásán három üres olajtárolót ért támadás,

ÁM AZ ESETET KÖVETŐEN AZONBAN NEM ÉSZLELTEK SZIVÁRGÁST A VEZETÉKEN.

Az orosz olajhoz a Barátság vezetéken jutó Mol árfolyama nem reagált érdemben a hírre, a magyar olajcég részvényeivel 0,2 százalékos mínuszban kereskednek nem sokkal dél után.

Korábban is volt már hasonló

Mint ismert, március közepén „a Transznyeft robbanószerkezeteket fedezett fel a brjanszki régióban található Barátság (Druzsba) olajvezeték Novozibkov olajszivattyú-állomásán” – közölte a akkor a vállalat szóvivője, Igor Demin.

A Novozibkov olajszivattyú-állomás területén korábban nem ipari gyártmányú, megrongált műanyag burkolatokban lévő robbanószerkezeteket találtak, amelyekben acélgolyók formájában robbanófejek voltak.

A HÜVELYEK FELTEHETŐEN A FÖLDBE CSAPÓDÁS UTÁN, A DRÓNRÓL TÖRTÉNŐ LEDOBÁSKOR RONGÁLÓDTAK MEG.

„A robbanófej jellege arra utal, hogy a szabotázs szervezői nem a létesítményt akarták elpusztítani, hanem az ott dolgozó embereket akartak megölni vele” – mondta Demin, tájékoztatása szerint pedig meg is indult a vizsgálat az ügyben.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató