2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Újabb erőszakos tüntetést szerveznek szélsőbaloldali diákok - Ultimátum Orbánéknak

A helyszínről még nincs információ, annak bejelentése későbbre várható.

Ahogy arról lapunk többször is beszámolt, múlt szerdán a diákok a Karmelita kolostor előtti kordonnál tüntettek a státusztörvény miatt. Később a rendőrség könnygázt használt és gumibottal ütötte a kolostor előtti kordonnál az erőszakos baloldali tüntetőket. A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség csoportosan elkövetett, hivatalos személy elleni erőszak miatt indított nyomozást a rendőröket ért támadás miatt.

Az esettel kapcsolatban az Országos Rendőr-főkapitányság azt közölte, hogy jog- és szakszerű volt a kényszerítőeszköz alkalmazása a rendőri intézkedés során a szerda esti jogellenes budapesti tüntetésen a parancsnoki vizsgálat szerint. A Momentum szerint azonban rendőri túlkapás történt, így megtették a szükséges lépéseket és feljelentést tettek.

Sőt a témával kapcsolatban már több kormánypárti politikus is megszólalt, többek között Orbán Viktor is, miután a parlamentben a Momentum a Karmelitánál történt tömegoszlatás körülményeiről kérdezte. A kormányfő azt mondta, "nem lehet építési területre törvénytelenül behatolni, középületeket megrongálni, és nem lehet rendőröket megdobálni".

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes pedig azt üzente a tüntető diákoknak, hogy "ne hagyják magukat belerángatni egy eljelentéktelenedő, ellenzéki, kicsinyes pártpolitikai vircsaftjába". 

Nemrég pedig kiderült, hogy az Egységes Diákfront újabb tüntetést szervez Budapesten, mégpedig jövő hét péntekre. A helyszínről még nincs információ, annak bejelentése későbbre várható a Facebook-esemény szerint.

A leírásban úgy fogalmaztak, hogy "a hatalom újból a fizikai megfélemlítéshez nyúlt" és több társuk kapott könnygázt a "gyermekvédő" kormánytól. Hozzátették, pontosan tudják, hogy gyermekeket bántanak, de "ez nem zavarja őket".

 

"Az Orbán rendszer akkor is gyerekeket bánt, amikor szétveri az oktatásunkat, elveszi a jövőnket, és bosszút áll a tanárainkon. A bosszú eszköze, a státusztörvény továbbra is elfogadhatatlan, követeljük a teljes tervezet azonnali visszavonását! Továbbá követeljük, hogy a kormány tartsa be korábbi ígéreteit, és üljön le tárgyalni az Egységes Diákfronttal!"

 

- hangsúlyozták. Majd azzal folytatják, nem adják fel és egy "7 igenes népszavazást" kezdeményeznek.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató