2024. április 20. - Tivadar
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Megkezdődhetett az ukrán ellentámadás

Csütörtökön délután jelent meg a BBC Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel készült interjúja, melyben a politikus azt mondta, hogy Ukrajnának több időre van szüksége ahhoz, hogy ellentámadást indítson Oroszország ellen,

mivel a hadseregnek továbbra is szüksége van a beígért nyugati segítségre.

Nem kellett sok idő, mire megérkezett az orosz reakció, Jevgenyij Prigozsin, a Wagner-csoport vezetője azt mondta, az ukrán ellentámadás teljes gőzzel halad, Volodimir Zelenszkij elnök ravaszkodik, amikor az offenzíva elhalasztásáról beszél.

Olekszandr Kots szerint:

Az ukrán erők a jelentések szerint harckocsikkal csapást mértek Szoledar városára. Az Artyomovoszktól északkeletre fekvő várost januárban súlyos harcok után foglalták el az orosz csapatok.

Ukrán járművek haladnak az orosz határ felé Harkiv térségében - az AFU vegyi lőszert vet be Orechivszkij irányában 

Kots haditudósító szerint ukrán harckocsik mozognak a harkivi elkerülő úton az orosz határ felé. Információi szerint az előrenyomuló oszlopok között nyugati haditechnikai eszközök is vannak. 

Az ukrán fegyveres erők támadása ebben az irányban egyrészt elterelő taktika lehet, másrészt kísérlet lehet arra, hogy elvágja az orosz hadsereg, a Szvatov-csoportosulás utánpótlási útvonalait, amelyeken közvetlenül orosz területre juthat - pontosít a haditudósító. Kots arról is beszámolt, hogy az ukrán hadsereg vegyi lőszereket vetett be az Orekhovszkij irányában.

"Feltételezzük, hogy az ellentámadás megkezdődött." - Poddubnij

Az ukrán fegyveres erők támadásba lendültek Soledar közelében, és megpróbálják bekeríteni Bahmutot.

Ezt Jevgenyij Poddubnij az "Oroszország-1" tévécsatorna katonai parancsnoka nyilatkozta. 

Elmondása szerint az ukrán erők páncéloscsoportok támogatásával, amelyeknek egyenként 2-3 harckocsija volt, meg tudták szervezni az áttörést. Most az ukrán fegyveres erők próbálják megvetni a lábukat pozícióikban, és "a helyzet nehéz".

Poddubnij szerint az ukrán fegyveres erők hadműveletet hajtanak végre Bahmut bekerítésére.

Azt is leszögezi, hogy a következő 24 órában megkezdődhet az ukrán fegyveres erők offenzívája a Zaporizzsja régió Orekhov régiójában, "hogy csapatainkat csatákkal lekösse", illetve a Gulya Polya régióban "az áttörés érdekében", ami az első védelmi vonal."

„Feltételezzük, hogy az ellentámadás megkezdődött” – írta Poddubnij.

Poddubnij szerint az ukrán fegyveres erők hadműveletet hajtanak végre Bahmut bekerítésére.

Azt is leszögezi, hogy a következő 24 órában megkezdődhet az ukrán fegyveres erők offenzívája a Zaporozsjei régió Orekhov régiójában, "hogy csapatainkat csatákkal lekösse", illetve a Gulyai Polya régióban "az áttörés érdekében". az első védelmi vonal."

„Feltételezzük, hogy az ellentámadás megkezdődött” – írta Poddubny.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató