2024. április 16. - Csongor
EUR : 393.05
USD : 368.85
Időjárás ikon15°

Medvegyev: Soros befolyásolta az Emberi Jogok Európai Bíróságának számos bíráját

Soros György, magyar származású amerikai milliárdos befolyásolta az Emberi Jogok Európai Bíróságának számos bíráját – mondta pénteken Dmitrij Medvegyev volt orosz elnök a szentpétervári Nemzetközi Jogi Fórumon a modern igazságszolgáltatás problémáiról szólva.

Egy 2020-as független vizsgálat kimutatta, hogy a 2009 és 2019 között hivatalban lévő 100 EJEB-bíró közül 22-nek “szoros kapcsolatai” voltak Soroshoz, akár a Nyílt Társadalom Alapítványán, akár a finanszírozásában részesülő közvetítő civil szervezeteken keresztül.

“EZEK A BÍRÁK HOSSZÚ ÉVEKEN ÁT SZÓ SZERINT A KEZÉBŐL ETTEK, ÉS AZ ÓCEÁN TÚLSÓ PARTJÁRÓL ÉRKEZŐ UTASÍTÁSRA ELFOGULT BÍRÓSÁGI ÍTÉLETEKET PECSÉTELTEK – AMELYEKET EGYÉBKÉNT MÉG A KORRUPCIÓS BOTRÁNYOK UTÁN SEM VIZSGÁLTAK FELÜL” – MONDTA MEDVEGYEV.

Oroszország 2022 szeptemberében kilépett az EJEB joghatóságát elfogadó valamennyi szerződésből, és márciusban hatályba lépett az a törvény, amely a bíróság valamennyi ítéletét semmisnek nyilvánította a területén.

Medvegyev szerint a szabadságról és a versenyről szóló minden szónoklat ellenére a Nyugat azt teszi, amit akar, miközben másokra diszkriminatív tilalmakat ró. A nemzetközi gazdasági jog tiszta fikcióvá vált, amit az orosz állami, vállalati és magántulajdon elleni törvénytelen rablóintézkedések, sőt a diplomáciai számlák kifosztása is bizonyít.

Medvegyev kitért a Nemzetközi Büntetőbíróságra is, amely márciusban “háborús bűnökkel” vádolta meg Vlagyimir Putyin orosz elnököt, amiért gyerekeket evakuált az ukrán bombázások elől. A Nemzetközi Büntetőbíróság Putyin letartóztatására vonatkozó parancsát “casus belli”-nek nevezte, amely okot ad a háborúra minden olyan ország ellen, amely megpróbálja végrehajtani azt.

A Nemzetközi Büntetőbíróságot “a háborúskodók politikai eszközének” és a volt Jugoszlávia háborús bűnöket vizsgáló ad-hoc bíróságának, az ICTY-nek “méltó örökösének” is nevezte, amelyet “az igazságszolgáltatás csúnya formájának nevezett, amely csak katasztrófát hozott” és lejáratta a nemzetközi jogot.

“NINCS OK ARRA, HOGY OLYAN JOGI STRUKTÚRÁK DÖNTÉSEINEK ENGEDELMESKEDJÜNK, AMELYEK TELJESEN LEJÁRATTÁK VAGY TÚLÉLTÉK ÖNMAGUKAT” – ÉRVELT MEDVEGYEV.

“Ha az igazságszolgáltatási intézmények nem működnek, akkor más, működőképes intézmények lépnek majd a helyükre”.

Ha a nemzetközi egyezményeket nem alkalmazzák, és az országok által elismert bírósági döntéseket nem hajtják végre, akkor a cső- és rakétatüzérség veszi át a helyüket. És akár hiperszonikus rakéták is.

OROSZORSZÁG TÜRELME NEM VÉGTELEN, ÉS MINDEN KOMPROMISSZUMNAK VAN EGY HATÁRA, AMELY UTÁN A BIZTONSÁGRA ÉS A SZUVERENITÁSRA IS VESZÉLYT JELENT – TETTE HOZZÁ MEDVEGYEV.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató