2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Ötöt kapott a Hertha, egyre kilátástalanabb helyzetben Dárdai csapata

A Bundesliga 32. fordulójának péntek esti nyitómeccsét Kölnben játszotta a kiesés ellen harcoló Hertha BSC. Gólgazdag és fordulatos első félidőt láthattunk, a Köln rögtön kihasználta az első helyzetét a nyolcadik percben.

A korábbi berlini csatár, Davie Selke fejelt a kapuba. A centert le kellett cserélni, mert a mozdulat közben összefejelt védőjével, Filip Uremoviccsal, akinek szintén véget ért a meccs.

A berlinieket nem rázta meg a bekapott gól, a 18. percben Tousart egyenlített, miután egy kavarodásban ő eszmélt a leghamarabb. A 33. percben Dárdai Márton indította egy 50 méteres labdával Lukebakiót, a csatár középre adott, Jovetics pedig 13 méterről a bal kapufa mellélőtt.

Hat percig tudta csak megtartani az előnyét a Hertha, akkor egy beívelés után Hübers a védők között a kapuba csúsztatott. A 43. percben egészen ritka gól esett, a Hertha támadása elhalt a hazai csapat alapvonalánál, a Köln onnan indított egy kontrát, amit Skhiri fejezett be. A visszajátszás megmutatta, a lövése megpattant a menteni igyekvő védő lábán, így Christensen kapus nem tudott hárítani.

A dán kapus egyébként nagyon jól védett, az első a második félidőben is bravúrokat mutatott be. A 69. percben ő sem tudta kiütni a labdát, amikor Hübers sarokkal ért egy belőtt labdához. A 81. percben a csereként beálló Huseinbasic elé került egy jobbról belőtt labda, mellément volna a labdája, de mivel ez is megpattant egy védőn, beakadt. Ezzel a találattal alakult ki az 5–2-es hazai győzelem.

A 25 pontos Hertha az utolsó helyen maradt. Az ugyancsak a kiesés ellen harcoló, és egyaránt 28 pontos Stuttgart (16.) és a Bochum (17.) szombaton és vasárnap játszik. A Hertha a jövő héten a Bochumot fogadja.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató