2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Még a libsi Tarjányi is kiakadt: Zelenszkijéknek azonnal magyarázatot kell adniuk

A biztonságpolitikai szakértő is reagált arra, hogy az ukrán elnök „gondolkodott azon, miként lehetne megtámadni a Barátság vezetéket”.

Portálunk elsőként számolt be a botrányról magyar felületen.

Sajtóhírek szerint az ukrán elnök egy NATO-tagállam kritikus infrastruktúrája ellen készült szabotázsakcióra. Mint ahogy arról lapunk is beszámolt, a Washington Post úgy értesült, Zelenszkij

fel akarta robbantani a Barátság vezetéket, hogy csapást mérjen Magyarországra.

„Ez egy nagyon barátságtalan, elhibázott, ostoba lépés lett volna”

Erre reagált közösségi oldalán Tarjányi Péter. A szakértő úgy fogalmazott, „ezzel padlóra küldte volna hazánk iparát…”

Hozzátette, „amennyiben a hír igaz, akkor ez egy nagyon barátságtalan, elhibázott, ostoba lépés lett volna. Értem, hogy Ukrajnának sok magyar kormányzati intézkedés, kommunikáció nem tetszik, de ez nem indokol ilyen tervet, ötletet”.

Tarjányi ezután felidézte, hogy „egyrészt azért, mert minden véleménykülönbség ellenére Magyarország sok százezer ukrán menekültön segített az elmúlt 15 hónapban. Meg kell értenünk, hazánk segélyeket, gyógyszereket küldött ÉS!!! végeredményét tekintve MINDEN Oroszország elleni szankciót megszavazott.”

„Kijevnek magyarázatot kell adnia nagyon gyorsan”

Majd arra hívta fel a figyelmet, hogy „emellett ami nem elhanyagolható TÉNY

Magyarország NATO-tag,

így végképp értelmezhetetlen egy ilyen terv. Ez hatalmas öngól Ukrajna oldaláról, ami kapcsán Kijevnek magyarázatot kell adnia nagyon gyorsan”.

„A fő kérdés: miért gondolta az ukrán elnök, hogy ilyen tervnek létjogosultsága lehet??? Miért gondolta, hogy kockáztathatja a NATO támogatásokat egy ilyen támadással? Varom a további információkat az ügyben…” – zárta gondolatait az ügyben Tarjányi Péter.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató