2024. április 20. - Tivadar
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

Az oroszok bejelentették: Kijevben kilőttek egy Patriot légvédelmi rendszert

Az orosz védelmi minisztérium jelentése szerint az orosz fegyveres erők precíziós irányítású fegyverekkel koncentrált csapást mértek Ukrajnában lévő katonai létesítményekre.

A célpont az Ukrán Fegyveres Erők egységeinek bevetési pontjai, a lőszerek, fegyverek és katonai felszerelések tárolási helyei voltak, beleértve a nyugati országokból szállítottakat is.

"A csapás célját elértük. Minden kijelölt célpontot eltaláltak" - közölte a katonai osztály.

Különösen a Kinzhal hiperszonikus rakéta semmisített meg egy amerikai Patriot légvédelmi rakétarendszert Kijevben - közölte a védelmi minisztérium.

Valerij Zaluzsnij, az ukrán fegyveres erők főparancsnoka arról tájékoztatott, hogy az ukrán légvédelem mind a 18 különböző típusú rakétát lelőtte. Ezek között hat, légi eszközökről indított Kinzsal ballisztikus rakéta, kilenc, fekete-tengeri hajókról kilőtt Kalibr manőverező robotrepülőgép és három Iszkander típusú szárazföldi rakéta volt – részletezte a főparancsnok.

A légvédelem munkája rendkívül sikeres volt. A hat Kinzsal lenyűgözően jelzi ezt  - hangsúlyozta Jurij Ihnat, az ukrán légierő szóvivője a Reuters szerint.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató