2024. április 20. - Tivadar
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

Új traffipaxokat állít hadrendbe a rendőrség

Negyven darab új sebességmérő berendezés került a magyar rendőrség birtokába. A TraffiCapture TC-108 készülékek elsődlegesen a rendőrkocsikból történő, mozgó ellenőrzések eszközei lesznek, de állványra helyezett sebességmérőként is használhatók.

Az új traffipaxokat várhatóan idén júniustól kezdik használni a rendőrök a gyorshajtókhatékonyabb kiszűrése érdekében. A teljesen digitális, új eszközökbe több automatizmus került, az érintőképernyőjük levehető, elődeiknél jobb képfelbontásúak – írta a rendőrség.

Első körben 40 mentor képzésére került sor, akik az új, korábban nem alkalmazott eszközök használatát tanulták meg. Az ő segítségükkel aztán még több rendőr sajátítja el a TraffiCapture TC-108 használatához szükséges tudást.

A személysérüléses közúti közlekedési baleseteknél még mindig magasan vezető baleseti ok a gyorshajtás, ezért a rendőrség minden eszközzel igyekszik elérni, hogy a járművezetőkben ez tudatosuljon – olvasható a police.hu oldalon megjelent közleményben.

A rendőrség egyúttal hangsúlyozta, hogy kismértékű szabálysértés (néhány kilométer/órás sebességtúllépés) esetén elsősorban figyelmeztetést fognak alkalmazni a gyorshajtókkal szemben.

 

 

 

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató