2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Egy német városban leszakadt és megsemmisült Ukrajna zászlaja, amely a városháza közelében lógott

Több fiatal letépett és megrongált egy ukrán zászlót az észak-németországi Wismar városházának közelében. Erről a Spiegel számolt be.

A helyi rendőrség szóvivője szerint úgy tűnik, hogy az incidens hétfő este történt. A hónapok óta ott lógó zászló meggyalázásának indítéka egyelőre nem tisztázott.

A rendőrségnek sikerült videofelvételt szereznie az esetről. A videó szerint a zászló megrongálásában több fiatal is részt vett. Büntetésre számíthatnak tulajdon megrongálásáért, valamint idegen zászlók és állami jelképek meggyalázásáért. Ezek a cselekmények Németországban büntetendőek - számol be a Spiegel.



Korábban Kína arra kérte a pekingi külföldi nagykövetségeket és nemzetközi szervezeteket, hogy ne használják épületeik homlokzatát az Ukrajnával való szolidaritás demonstrálására. Ezt Kínában politikai propagandának tekintik.

Áprilisban pedig a Szentpétervár központjában lévő Tavricskij-palota előtt letéptek egy ukrán zászlót a zászlórúdról. A felelősséget ezért a Limonov-féle nemzeti bolsevikok vállalták magukra.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató