2024. április 24. - György
EUR : 394.26
USD : 369.47
Időjárás ikon

Akkora az özönvíz és a sár, hogy le kellett zárni az M4-es autópályát

Az M4-es autópályán, Albertirsa és Pilis között vízátfolyás akadályozza a közlekedést, miközben Nógrád vármegyében már töltik a homokzsákokat.

Az M4 autópálya Albertirsa és Pilis közötti szakaszát a heves esőzés okozta vízátfolyás miatt szerda délután a rendőrök teljes szélességében lezárták – közölte a police.hu.

A rendőrök a helyszínen biztosítják a helyreállítási munkálatokat, a forgalmat a 405-ös, 4-es, valamint a 4606-os útra terelik. Több kilométeres torlódás alakult ki, ezért kérik, akinek módjában áll, válasszon másik, alternatív útvonalat.

Az Útinform a honlapján azt írta, a hirtelen lezúduló csapadék miatt az autóút 53-as kilométerénél alakult ki víz- és sárátfolyás.

Az M4-es Albertirsa és Pilis közötti szakaszát mindkét oldalon lezárták. A rendőrség a Szolnok felé tartókat a 49-es jelű Pilis csomópontnál, míg a Budapest felé haladókat az 57-es Albertirsa csomópontnál letereli az útról.

Nógrád vármegye több településének utcáin áll a víz

Zivatarok kialakulása és felhőszakadások veszélye miatt adott ki elsőfokú, citromsárga riasztást az Országos Meteorológiai Szolgálat az ország több pontjára, így Nógrád vármegye járásaira is.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közleménye szerint a nagy mennyiségben lehullott csapadék a megye néhány településén sok munkát ad a tűzoltóknak. Bujákon, a Petőfi utcánál kiöntött a patak, emiatt száz-százötven méter hosszan, öt centiméter magasan áll a víz az utcában, a házak kertjében. A pásztói hivatásos tűzoltók, valamint Héhalom önkéntes tűzoltói szivattyúkkal csökkentik a vízszintet, egy munkagép az árok mélyítésén dolgozik, és megkezdték a homokzsákok töltését is.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató