2024. április 20. - Tivadar
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Varga Judit: továbbra sem engedünk az EP nyomásgyakorlásának

A Költségvetési Ellenőrző Bizottság (CONT) delegációjának háromnapos magyarországi tartózkodása a háborúpárti magyar és a Néppárttal kiegészült európai baloldal politikailag motivált turistalátogatása volt -írja az igazságügyi miniszter a közösségi oldalán.

Varga Judit ugyanakkor azt hangsúlyozta, hogy ennek ellenére a kormány továbbra sem enged a nyomásgyakorlásnak, nem szállítunk fegyvereket, a migrációra és a genderigeológiára pedig nemet mondunk.

A baloldali többségű Európai Parlament látszólag továbbra is képtelen elfogadni, hogy Magyarország előremutató és konstruktív tárgyalásokat folytat a Bizottsággal. Vállalásaink időarányosan teljesülnek, a meghatározó igazságügyi csomagot is nemrég elfogadta az Országgyűlés, ezért Brüsszelnek a közeljövőben ki kell fizetnie a Magyarországnak járó uniós forrásokat

-fogalmazott Varga Judit. A miniszter szerint az EP-nek ebben a kérdésben nem osztottak lapot mégis nyomást próbálnak gyakorolni a tárgyaló felekre. Ennek viszont a kormány nem enged, továbbra is a béketárgyalásokat sürget Magyarország és nemet mond a migrációra és a genderideológiára. A legfontosabb feladatnak azt látja Varga Judit, hogy a legnagyobb ellenszélben is haza hozzák az uniós forrásokat.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató