2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Jámbor: Megtisztelő, hogy én irányítom az erőszakos tüntetőket

Megtisztelő, hogy a kormánypárti média szerint én irányítottam a tüntető diákokat.

„Őszintén megtisztelő, hogy a kormánypárti média szerint én irányítottam a tüntető diákokat, de arra hívnám fel a figyelmüket, hogy a Lendvay utcának két bejárata van, és én a Dózsa felőli részen voltam, nem annál a bejáratnál voltam, mint a diákok. Írjuk már le, hogy az egy összeesküvéselmélet, hogy ezeknek a diákoknak ne lenne önálló akarata és önálló gondolata, és igen, 16-20 éves emberek tudnak önálló döntéseket hozni!

Nagyon tetszik az erőszakosságról szóló narratíva is (irónia), rólam például egy olyan felvételt vágtak be, amin mutatom a rendőröknek, hogy szerintem, nincs szükség könyökkel hasba vágni a sorfalban állókat. Amit ott aztán tök okésan meg is beszéltünk a rendőrökkel. Ezt interpretálják úgy, hogy erőszakos mozdulatokkal közeledtem a rendőrség felé.

De mégis a tegnap estében a legszörnyűbb, hogy az állampárt hogyan használja a rendőrséget, és ezzel hogyan ássa alá a hitelességét. Egy 6 órás, 5-10 ezer fős tüntetésen 13 tárgy eldobása – én azt kívánom, hogy az ország további életének legerőszakosabb tüntetése legyen. Külön megnézném azt a bizonyítási eljárást, amelyben az összenyomott sörösdoboz társadalmi veszélyességét bizonyítja a rendőrség (persze vascsavart, légyszi, senki ne dobáljon).

Miközben erről éjszaka külön sajtótájékoztatót tart a rendőrség, viszonyítsuk ezt ahhoz, hogy a Szikra ártatlanul 14 napra börtönben tartott tagja (aki kapcsán kimondták a hatóságok, hogy nem ő követte el a bűncselekményt) elleni eljárás megszüntetéséről semmit sem kommunikált a rendőrség. Bocsánatot sem kért. Én szeretnék bízni a magyar rendőrségben, de arcba könnygázozás, gumibotozás és az emellé odapakolt hazug kettős mércét alkalmazó propaganda mellett nehéz lesz!”


 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató