2024. április 23. - Béla
EUR : 394.83
USD : 370.49
Időjárás ikon10°

Marco Rossi fia elhagyja Olaszországot, és Magyarországon folytatja pályafutását

A waterpolo.com olasz vízilabdahonlap információja szerint Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitányának fia, Simone Rossi elhagyja a Circolo Canottieri Ortigia csapatát, és Budapestre, a bajnoki ezüstérmes OSC együtteséhez szerződik.

A Waterpolo.com az Ortigia klubhonlapját idézve közölte Simone Rossi átigazolását az egyik magyar élcsapathoz, a bajnoki ezüstérmes OSC-hez. 

„Ez egy olyan életpálya-módosítás, amelyet akkor is el kell fogadnunk, hogyha fáj a szívünk, hiszen Simone személyében csapatunk erőssége távozik, aki emberileg is példaképpé nőtte ki magát Ortigiában. Oroszlánrésze volt abban, hogy az elmúlt években Eurokupa-döntőt és Coppa Italia-finálét játszhattunk és bronzérmet szereztünk a Serie A-ban” – írja a klubhonlap.

„Felejthetetlen négy évet töltöttem itt, és igazi szirakúzai polgár lett belőlem – mondta Simone Rossi, ugyancsak az Ortigia honlapján. Tudni kell, hogy Ortigia egy sziget, amely a szicíliai Szirakúza városához tartozik, itt élt a Krisztus előtti III. században Arkhimédész, a görög természettudós. – Nehéz döntés a búcsú, két hónapig rágódtam rajta. Hatalmas köszönettel tartozom a Marotta családnak és Roberta Marotta klubelnöknek, akitől úgy búcsúzom, mintha a nővérem lenne.”

Az Ortigia néhány napja 14–6-ra legyőzte a palermói Telimar csapatát, ezzel megszerezte a bronzérmet a Serie A-ban, egyszersmind kivívta az indulás jogát a Bajnokok Ligájában. Stefano Piccardo edző azonban itt már nem számíthat egyik legjobbjára, Simone „Sirro” Rossira. 

 

(Index)

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató