2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Cseh Katalin már árulkodik is az EP-ben, egy 17 éves diáktüntető képével haknizik

Cseh Katalin az Európai Parlamentben mutatta be a könnygázzal lefújt 17 éves diák fotóját -írja közleményében a párt. A képviselőnő szándéka az lehet, hogy a “rendőri brutalitást”, a jogállamiság hiányát mutassa meg a brüsszeli társainak. És mit kér cserébe? Természetesen az EU-s kifizetések visszatartását, amíg a bosszútörvénynek gúnyolt státusztörvényt vissza nem vonják. Ki hitte volna, hogy erre megy ki a játék… Reméljük legközelebb 2006-os fotókat is visz magával bemutatva, hogy kik az ő szövetségesi.

Cseh Katalin, a Momentum EP-képviselője az Európai Parlament elé vitte annak a 17 éves fiatalnak a fotóját, akit a májusi tanár-diák tüntetésen a rendőrök könnygázzal fújtak le és gumibottal vertek meg. A Momentum politikusa arra kérte az Európai Bizottságot, hogy kösse az EU-s pénzek kifizetését a “bosszútörvény” visszavonásához.

Az EP-képviselő – miközben Hidász Máté fotóját tartotta a kezében – elmondta:

Nem fogjuk elfelejteni ezt a fotót. Az Orbán-rendszer ismét megmutatta valódi arcát. Egy 17 éves diák a rohamrendőrök fojtogató gyűrűjében, ahogyan egyenesen az arcába fújják a könnygázt. Pedig a diák mindössze annyit tett, hogy a közoktatás elviselhetetlen válsága ellen tiltakozott.

Cseh Katalin szerint Európának szolidaritást kell vállalnia hazánkkal, mert Magyarországon megfosztják az embereket az alapvető jogaiktól az oktatással kapcsolatban.

Ezért azt várjuk a Bizottságtól, hogy kötelezze az Orbán-kormányt arra, hogy vonja vissza a gyalázatos bosszútörvényt

– tette hozzá felszólalása végén a Momentum politikusa.Reméljük Katalin legközelebb 2006-os fotókat és felvételeket is visz magával bemutatva szövetségeseit.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató