2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

1848 méteres zászlóval emlékeznek meg 2023. június 4-én

2023. június 4-én egy 1848 méteres nemzeti színű zászlóval tisztelegnek majd a címer és zászló napja előtt. A zászlót az Andrássy úton át, az Operától, egészen a Hősök teréig viszik végig, ezt kiegészíti majd egy négyszáz méteres székely zászló is.

Gyülekező az Opera (1061, Budapest, Andrássy út 22.) előtt 13:00 órától. 

Indulás a Hősök Terére 14:00-kor.

Idén, a piros-fehér-zöld zászlót egy 400 méteres Székely Zászló is követi. A Magyarországon Élő Háromszékiek Egyesülete külön gyűjtést tart ennek a zászlónak a megvalósításáért. Ez a zászló a külhoni magyarságunkat reprezentálva fogja körbe a Hősök terén a nemzeti színű kokárdánkat. Várjuk a felvidéki, kárpátaljai, erdélyi, délvidéki és őrvidéki magyarjaink jelentkezését az őket képviselő, 400 méteres zászló kíséretéhez, viteléhez,- áll a szervezők közleményében.

A rendezvény védnöke:

FŐTISZTELETŰ TŐKÉS LÁSZLÓ PÜSPÖK ÚR

Az Operánál köszöntőt mond: HUTH GERGELY

A HŐSÖK TERE SZÍNPADÁN FELLÉPNEK: KOVÁCS NÓRI, MOLNÁR LEVENTE, PATAKY ATTILA, SASVÁRI SÁNDOR

Házigazda: KOVÁCS P. JÓZSEF

A NEMZET ZÁSZLÓJA ÉS AZ ÖSSZETARTOZÁS BÉKEHARANGJAI (Flash Mob), A TRIANONI BÉKEDIKTÁTUM NAPJÁN. 

Az Összetartozás-napi esemény idén két különlegességgel is szolgál. Egy 450 méteres Székely Zászló, és az Összetartozás Békeharangjai.

Aki teheti, keresse fel saját településének főterét, hogy összeadódhassanak a jóakaratú emberek szándékai!

Erkölcsi kötelességünk a megszólalás. A következő két hónapban végzetesen felszámolhatják eddig ismert világunkat. Folytatódhat a hagyományos hadviselés az ukrán fronton. Isteni segédlettel egy fegyverszünetig, vagy akár a békéig is eljuthatunk. 

Akár a figyelmeztetés, akár a hála hangjait visszhangozzák harangjaink, olyan erővel fognak szólni, hogy még a Holdról is hallhatóak lesznek.

Az egyes színhelyeken történő (Flash Mob) harangozások videóinak linkjeit várják majd egy erre a célra létrehozott oldalon. Ezek a videók felkerülnek egy világtérképre épp úgy, ahogy a zászlóvivők is. A legjobbaknak ítélt filmeket széles körben fogjuk terjeszteni a médiában.

 

Részletek itt olvashatók.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató