2024. április 19. - Emma
EUR : 393.4
USD : 369.7
Időjárás ikon13°

Egy év felfüggesztettet kapott az ittas tüntető, aki a Fidesz-székháznál megütötte egy rendőr sisakját

A férfi beismerte a bűnösségét.

Csoportosan elkövetett hivatalos személy elleni erőszak miatt indult eljárás egy tüntető ellen, aki május 19-én megütött egy rendőrt a Lendvay utcában.

Mint ismert, két hete a szélsőbalos diákok és az ellenzéki politikusok meg akarták ostromolni a Lendvay utcai üres Fidesz-székházat.

A tömeget azonban a Lendvay utcánál már a Készenléti Rendőrség emberei várták, akik azt a feladatot kapták, hogy akadályozzák meg a tömeg továbbhaladását.

A rendőrség többször felszólította a tüntetőket a távozásra, azonban a résztvevők maradtak, egy nagyobb létszámú csoport, az ellenzéki politikusok hathatós segítségével pedig tolni kezdte a rendőrsorfalat.

A férfi, aki ellen eljárás indult, tagja volt ennek a csoportnak. Az ügyészség közleménye szerint azonban ő nemcsak tolta a sorfalat, hanem nagy erővel, ököllel megütötte egy rendőr sisakplexijét, egyébként pedig ittas volt.

A nyomozó ügyészség két héten belül bíróság elé állította a férfit, aki a bűncselekmény elkövetését beismerte. Pénteken a bíróság bűnösnek mondta ki, ezért egy év – két év próbaidőre felfüggesztett – szabadságvesztésre ítélte.

Az ítéletet mind az ügyészség, mind pedig a vádlott és védője tudomásul vette.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató