2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Medvegyev: az ukrán rezsim akciói terrorizmusnak minősül, a terroristákat el kell pusztítani

Dmitrij Medvegyev, az orosz Biztonsági Tanács elnökhelyettese terrorizmusnak minősítette az ukrán rezsim akcióit, rámutatva, hogy a terroristák ellen csak úgy lehet fellépni, ha elpusztítják őket.

“Ez terrorcselekmény, és ezt nem lehet másként minősíteni. Ha ez terrorcselekmény, akkor csak egyféleképpen lehet reagálni rá. Egyetlen ország sem engedheti meg magának, hogy terroristákkal tárgyaljon, a terroristákat el kell pusztítani” – mondta Medvegyev az ukrán rezsim akcióját kommentálva.

Telegram-csatornáján közzétett egy videót, amelyen a Volgográdi területen lévő Prudboj kombinált fegyveres gyakorlótéren a katonákkal folytatott beszélgetését mutatja be.

“Mindenki számára világos, hogy ez egy abszolút terrorista támadás volt, ez nem katonai harc, nem katonai akció volt. Még a hadviselés egyetlen szabályának sem felel meg” – mondta Medvegyev.

Elgondolkodott azon, hogy vajon milyen célja lehetett egy ilyen támadásnak. “Károkat okozni a polgári lakosságnak, és csakis azt, mert azok a pusztító eszközök, azok a drónok, amelyeket használtak, nem okozhatnak kárt sem katonai létesítményekben, sem közigazgatási épületekben” – mondta. “A cél egyszerű volt – kárt okozni, a polgári lakosságnak valamilyen módon kárt okozni” – ismételte meg Medvegyev.

“ÉS AZ A TÉNY, HOGY AZ ELLENSÉGÜNK MÁR TERRORISTAKÉNT VISELKEDIK, NAGYON SAJÁTOSAN JELLEMZI MIND AZ UKRÁN REZSIMET, MIND AZOKAT, AKIK MÖGÖTTE ÁLLNAK – ELSŐSORBAN AZ AMERIKAIAKAT ÉS AZ EURÓPAIAKAT, AKIK TULAJDONKÉPPEN HÁBORÚS ÖSVÉNYRE LÉPTEK VELÜNK” – HANGSÚLYOZTA MEDVEGYEV.

Véleménye szerint “a terrorista cselekményeknek a lehető legkeményebb megtorlást kell maguk után vonniuk”.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató