2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Terhes, transznemű férfi szerepel a brit Glamour magazin címlapján

Terhes, transznemű férfi szerepel a brit Glamour magazin júniusi címlapján, a Pride-hónap alkalmából.

A 27 éves Logan Brown történetéről és várandósságáról beszámolt a magyar kiadás is; ahogy mesélte, az egyik reggel furcsa érzésre ébredt, amikor a párja még aludt. Elvégzett egy terhességi tesztet, ami pozitív lett – mint kiderült, egy ideig nem kapott tesztoszteront néhány egészségügyi problémája miatt. „Olyan volt, mintha az egész világom megállt volna. Hogy minden, az egész férfiasságom, amiért olyan sokáig és olyan keményen dolgoztam, mintha teljesen eltűnt volna”, írta le a helyzetet.

A párjával nagyon összezavarodtak, és nem volt számukra könnyű a döntés, de végül elhatározták, hogy megtartják a babát.

Logan Brown szerint a terhessége nem jelentett egyet azzal, hogy nőként kell tekintenie magára: ő továbbra is egy férfi, aki biológiailag képes arra, hogy szüljön. A baba azóta meg is született, Novának nevezték el.

Logan Brown szerint a biológiai nem és a szexualitás két teljesen különböző dolog, ám ezt az emberek nem tudják. Korábban volt néhány barátnője és hosszú távú kapcsolata. „Végül csak magamra koncentráltam és rájöttem, hogy többről van szó, hogy több vagyok, hogy a transzidentitásom olyasvalami, amit fel akarok fedezni. Most már határozottan queerként azonosítom magam. Szóval, ez egy elég nagy utazás volt számomra a nememmel és a szexualitásommal kapcsolatban. A partnerem most már nembináris és gyönyörű.”

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató