2024. április 20. - Tivadar
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

Medvegyev: Kizárt a párbeszéd, nincs visszatérés a háború előtti időkhöz

A volt orosz elnök szerint Oroszország nem húz Európához többé.

„Képzeljük el az elképzelhetetlent, hogy a Szovjetunió az 1940-es évek végén összeomlik, majd Oroszország új vezetése kijelenti, hogy a háború a németekkel igazságtalan volt, hogy Hitler rezsimje ártatlanul szenvedett, és sürgősen békét kellene kötni vele. Világos, hogy mi lett volna az ilyen torzszülöttekkel. A szovjet nép szörnyű háborújának és a halottainak emléke minden családban friss volt: a helyzet nagyon hasonló, annak ellenére, hogy a lakosság háborúban való részvétele eltérő mértékű” – írja többek között Medvegyev a Telegramon.

Az orosz Biztonsági Tanács elnökhelyettese szombaton kifejtette: minden olyan orosz politikai vezető, aki próbálná megváltoztatni az ország politikai nézeteit, árulónak lesz bélyegezve, vagyis nincs visszatérés a „háború előtti” időszakhoz.

„Biztosan mondhatom: Nincs visszatérés a »fényes« európai múlthoz számukra. És nem csak azért, mert nem szeretnek és nem várnak minket ott. 

Oroszország teljesen más ország lett, mint a háború előtt volt. 

Vezetők, pártok, kormányok jönnek és mennek, ám az emlékek és értékek, amik vérré váltak, nagyon hosszú ideig fennmaradnak. Évtizedekig, néha évszázadokig. Ezeket semmilyen új vezető – függetlenül attól, hogy milyen politikai erőt képvisel – nem tudja megváltoztatni” – írja Medvegyev.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató