2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Soha nem látott felvétel került elő a Teréz körúti robbantásról

2016. szeptember 24-én késő este Budapesten, a Teréz körúton történt egy merénylet, amelyben két rendőr életveszélyesen megsérült. Most a robbantásért életfogytiglanra ítélt férfi ügyvédje egy eddig még sohasem látott videofelvételre hivatkozva nyújtott be perújítási kérelmet, mert szerinte sok gyanús alak is volt a robbantás idején a közelben.

Korábban csupán egy olyan videofelvételt tettek közzé, amelyen nem látszik a környék másik része, csupán a robbanás, valamint annak helyszíne közvetlenül. Az eset pedig a Király utca és a nagykörút sarkán történt. 

EGY ÚJ, AZ RTL HÍRADÓ BIRTOKÁBA JUTOTT FELVÉTELEN AZONBAN MÁR A KÖRNYÉK IS JÓL LÁTHATÓ.

A rendőrök először egy közeli boltban vásárló alakot kerestek, akit a bolt kamerájának felvételén láttak. Majd egy hónappal később egy 23 éves fiatalt gyanúsítottak, aki bombakészítéshez használatos alkatrészeket vásárolt korábban, és a DNS-ét megtalálták a helyszínen. Őt 2019-ben jogerősen is életfogytiglanra ítélte a bíróság.

Az ítélet ellen az Alkotmánybíróságnál is panaszt tett a fiatal, de ezt azóta sem bírálták el. Azonban most az ügyvédje úgy döntött, perújítást kér, részben az új felvételek miatt. A felvételen ugyanis két férfi sétál át a zebrán, pillanatokkal a robbantás előtt.

AZ ÜGYVÉD SZERINT GYANÚS EZ A KÉT JÁRÓKELŐ.

Az ügyvéd szerint olyan, mintha a férfi egy, a csuklóján lévő mikrofonba beszélne. De a robbanás után az ott lévő kapualjból kiszaladó alakot is gyanúsnak tartja.

Szerinte a megtalált DNS-nyomok is gyanúsak. 

Ez egy 36 méter hosszú, 1 méter széles egyenes. Na most ehhez képest a robbanás nem sugárirányban, tehát nem az egyenes meghosszabbításában történt, hanem merőlegesen az egyenesre
– mondta az ügyvéd.

Továbbá az apa elmondta, fiát féligazságok és fikciók alapján ítélték el. „A magasságát nem mérték meg objektív módon, és nem vetették össze a körözési személy 170 centiméteres magasságával. Ugyanis a fiam 185 centiméter magas” – fogalmazott.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató