2024. április 24. - György
EUR : 394.26
USD : 369.47
Időjárás ikon

Danilov: "Ha nem lettünk volna, mostanra megérkezett volna Varsóba az új Hitler, akit Putyinnak hívnak"

Olekszij Danilov, az Ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács titkára a Corriere nevű lapnak nyilatkozott.

Danilov dühös az egyházra "azokra a bíborosokra, akik a pápán keresztül akarnak befolyásolni minket ", és a nyugatiakra, "akik még mindig Moszkvával üzletelnek, akik a pénzt az élet és a szabadság elé helyezik". Még több segítséget vár a Nyugattól, Sátánnak nevezi Putyint és nem fél az atombombától... 

"Ha nem lettünk volna, mostanra megérkezett volna Varsóba az új Hitler, akit Putyinnak hívnak."

 mondta Danilov.

Önnek ugyanazok a katonai információi vannak, mint Zelenszkij elnöknek és Zaluzsnyij vezérkari főnöknek. Miért nem indul a bejelentett ellentámadás?

"Ma reggel tartottuk a védelmi tanács 83. ülését az invázió kezdete óta. Aki ezen a csoporton kívül áll, az nem szabhat meg időpontokat, nem tehet feltételezéseket, bejelentéseket. Mi vagyunk azok, akik higgadtan döntünk arról, hogy mit tegyünk."

De Önök jelentették be az ellentámadást.

"Tévedés, mi nem adunk időpontot az ellenségnek. Készen állunk, ez igaz, de a legjobbkor fogunk cselekedni."

Milyen feltételeknek kell lenniük?

"Meg tudom mondani a stratégiát: fel kell szabadítani a megszállt területeket, és vissza kell térni az 1991-es határokhoz. A taktikát időről időre kiigazítjuk".

És miért álltok most készen az ellentámadásra?

"Mert 2022. február 24-től napjainkig minden megváltozott. A világ nagy része rájött, hogy Oroszországnak nincs a világ második legnagyobb hadserege, még a civil társadalomnak sem része, és van egy olyan elnöke, aki gyerekeket rendel megölni. Ötszáz gyereket. Győzni fogunk, és háborús bűnökkel foglalkozó bíróság elé fogjuk állítani".

Teljes visszahódítás és Putyin a bíróságon. Nem gondolja, hogy bölcsebb lenne tárgyalni?

"Azt akarja, hogy megadjuk magunkat? Tudom, hogy vannak olasz politikusok, akik továbbra is párbeszédet folytatnak a mai ördöggel, Putyinnal. Inkább mondják ki nyilvánosan, hogy támogatják őt. Olaszországban megvan az egyház furcsa álláspontja is. Melyik egyház az, amelyik a gyermekgyilkosoknak kedvez? Ha az egyház helyesnek tartja, hogy elfogadja a sátán feltételeit, akkor megértem, de én nem így gondolom".

Ön már ismeri az ellenvetést: a tárgyalásokkal elkerülhető a több haláleset.

"Állj! Az emberek félnek a dolgok helyes elnevezésétől, és elveszítik a valóságérzéküket. Putyinnak hívjátok, de a neve Sátán. Ha valaki feszületet visel a nyakában, akkor az ördögöt áldja? Milyen isteni törvények engedik meg, hogy valaki gyerekeket öljön? Nem akarunk ruszifasizmust, mert megtanultuk a történelem tanulságait. Nem kell minket erőltetni vagy ragaszkodni hozzá. Egyszerűen csak vissza kell vonulniuk. Ez a mi otthonunk.

Akár több ezer emberélet árán is? Még az atombombával is?

"A bomba baszódjon meg. Ha megijednénk, az azt jelentené, hogy csak az atomfegyverrel rendelkező országok védhetik meg magukat. Ezt akarjátok? Nem akarjuk, nem fogunk meghajolni".

Jobb a második világháború 60 millió halottja?

"Ebben rejlik a hiba. 1939. szeptember 1-jén Hitler megszállta Lengyelországot. Akkor meg kellett állítani, de mindenki félt. 2022. február 24-én ugyanez történt, csak az új Hitler állt előttünk. És ahelyett, hogy három nap alatt elfoglalta volna Ukrajnát, megállították és elveszett. Tudsz nekünk segíteni? Tegye meg!"

A Nyugat nem tesz eleget?

'Nagyon sok barát segít nekünk, köztük Olaszország, amit végtelenül köszönünk, de többet is lehetne tenni'.

Mit?

'Teljes elszigetelődés, minden tranzakció és személy blokkolása. Sok orosz még mindig sétálgat Velencében, Firenzében, Rómában. Egyesek számára a válasz a pénz, és ezért még mindig a sátánnal üzletelnek'.

A világ kétharmada nem alkalmazza a nyugati szankciókat. Oroszország teljes elszigetelése nehéz.

"Az a benyomásom, hogy különböző nyelveket beszélünk. Egy gyermekgyilkosról beszélek, és ha valaki azt hiszi, hogy üzletelhet vele, előbb-utóbb rá fog jönni. Hosszú távon kell gondolkodni. Még Hitler is egy ideig a világ nagy részét uralma alatt tartotta. De mi történt vele?".

Miért védted olyan kétségbeesetten Bahmutot?

"Szeptember 1. óta, amikor Moszkva elkezdte elítélteket zsoldosként használni Bahmutban, 22 816-an haltak meg. A mi veszteségeink 7,5-szer kevesebbek voltak. Nincs jogunk feladni a városainkat. Ellenállás nélkül ők győztek volna".

Milyen szerepet játszhatnak az orosz ellenfelek, a Szabad Orosz Légiótól a Dugina gyilkosaig?

"Ezek nagyon különböző esetek. Akik aktívan részt vesznek Putyin megbuktatásában, azoknak lesz jövőjük, akik úgy tesznek, mintha ellene lennének, azok veszítenek. Dugina ebbe a kategóriába tartozott".

Úgy érti, hogy a Dugina elleni támadást a Kreml rendelte el?

"Oroszországban nagyon sokan halnak meg robbantásokban. Tudja, hogy Putyin elment a temetésére? Megadta neki a tiszteletet? Oroszország hatalmas, nem tudhatok mindent, még az amerikaiak sem tudnak mindent. Emlékszem 1991. augusztus 1-jére. Bush atya meglátogatta Ukrajnát, és azt mondta, hogy Gorbacsov nagyszerű vezető volt, és hogy a Szovjetunió partner lesz. 18 nap múlva jött a katonai puccs és a Szovjetunió eltűnt. Várjuk, hogy ez újra megtörténjen".

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató