2024. április 20. - Tivadar
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

Robert Kennedy Jr.: Az USA szerte a világon rendelkezik biolaboratóriumokkal, beleértve Ukrajnát is

Az amerikai biofegyver-kutató laboratóriumok szétszóródtak a világban, és vannak Ukrajnában is - jelentette ki hétfőn ifjabb Robert Kennedy elnökjelölt, aki az Egyesült Államok 35. elnökének, John F. Kennedynek az unokaöccse.

Robert Kennedy Jr., az amerikai elnökjelölt-aspiráns elismerte, hogy az USA-nak vannak biolaboratóriumai Ukrajnában.

Az Elon Musk amerikai üzletemberrel folytatott beszélgetésben, amelyet a Twitteren közvetítettek, ifjabb Kennedy azt mondta, hogy az amerikai laboratóriumok a világ minden táján, így Ukrajnában is vannak, és mindenféle biológiai fegyvert fejlesztenek.

A politikus világossá tette, hogy az Egyesült Államok tulajdonában lévő biológiai fegyverek laboratóriumai különböző országokban, köztük Ukrajnában találhatók.

"A laboratóriumaink az egész világon szétszórva vannak: Ukrajnában és így tovább, mindenféle undorító biológiai fegyvert fejlesztve"

- tette hozzá a jelölt.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt is kritizálta, mint egy komikust, aki tapasztalatlan a politikában. Az elnökjelölt emellett az Egyesült Államok Oroszországgal és Kínával való kapcsolatainak javítására szólított fel.

Idén áprilisban az orosz Szovjetunió egyhangúlag jóváhagyta az ukrajnai amerikai biolaboratóriumokat vizsgáló parlamenti bizottság jelentését, amelyet az Állami Duma is támogatott. A bizottság társelnöke, Konsztantyin Koszacsov, a felsőház elnökhelyettese szerint Ukrajnában legalább 30 amerikai biolaboratórium működik. A szenátor megjegyezte, hogy az ilyen kutatások fő megrendelője valójában a Pentagon, ami arra utalhat, hogy a biofegyverek katonai jellegűek. Szerinte az amerikai biolaboratóriumok ukrajnai telepítése az amerikaiak lehetséges terveit jelzi, hogy katonai felhasználást terveznek Oroszország ellen.

Lynn Tracy oroszországi nagykövetet ezt követően meghívták az orosz belügyekbe való külföldi beavatkozást vizsgáló Állami Duma-bizottság ülésére, hogy magyarázatot adjon az amerikai biolaboratóriumok ukrajnai tevékenységéről. Az amerikai nagykövetség elutasította a képviselők meghívását.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató