2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Fehér Ház: jelentős ukrán veszteségekre számítunk a harcok fokozódásával

A harcok fokozódásával jelentős veszteségek várhatók az ukrán erők soraiban – mondta a Fehér Ház Nemzetbiztonsági Tanácsának stratégiai kommunikációs koordinátora, John Kirby a CNN-nek.

Kiemelte, hogy nem kíván konkrét számadatokat közölni az ukrán sorokban elszenvedett veszteségekről. Szavai szerint az ukránok “súlyos veszteségei” emberekben és amerikai fegyverekben az Artyomovszk (Bahmut) körül és a front más részein zajló “heves harcok” miatt következtek be.

"Természetesen az ilyen heves összecsapásokban várhatóak veszteségek" – mondta Kirby.

Hangsúlyozta, hogy az Egyesült Államok és szövetségesei arra összpontosítanak, hogy katonai támogatást nyújtsanak Ukrajnának.

Korábban csütörtökön a CNN amerikai kormányzati forrásokra hivatkozva arról számolt be, hogy az ukrán erők jelentős veszteségeket szenvedtek (felszerelésben és személyi állományban egyaránt) az ellentámadási kísérletükben, mivel az orosz ellenállás a vártnál erősebb volt. Az amerikai kormányzat képviselői szerint azonban a veszteségek nem befolyásolják az ukrán ellentámadás tágabb terveit.

Amint arról az orosz védelmi minisztérium korábban beszámolt, az ukrán erők június 4-e óta sikertelen támadási kísérleteket hajtottak végre, ember- és eszközveszteségeket szenvedve.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató