2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Ünneplik a „hátizsákos hőst”, aki szembeszállt a gyerekeket késelő szír migránssal Annecyban

Egész Franciaországot megrázta az a késes támadás, amelyet egy 45 éves szíriai férfi követett el egy játszótéren Annecyban csütörtökön. A támadásban négy kisgyermek sérült meg, a legfiatalabb közülük mindössze 22 hónapos. Mindannyian túl vannak az életveszélyen.



A szörnyűségnek ugyanakkor volt egy „hátizsákos hőse” is, egy 24 éves férfi, aki megpróbálta megakadályozni a támadást.

Henriről felvétel is készült, amint a gyanúsítottat üldözi, és a táskáját lóbálja felé.

A hátizsákos hősről kiderült, hogy katolikus zarándok, aki Franciaország katedrálisait járja. Azt mondta, hogy az ösztöneire hallgatott, és megtette, amit tudott, hogy „megvédje a gyengéket”.

Emmanuel Macron elnök dicsérte bátorságát, amikor péntek délután a városban találkoztak. A francia államfő a támadás másnapján Annecyba utazott, hogy találkozzon a késelés áldozataival és tisztelegjen az elsősegélynyújtók munkája előtt.

Az interneten közben terjedni kezdett a #MerciHenri hashtag, a fiatal férfi rengeteg üzenetet kapott, amelyekben nemcsak a bátorságát, hanem a szerénységét is dicsérték.

Henri egy interjúban azt mondta: „Csak annyit tudok, hogy nem véletlenül voltam ott.”



Henri kilenc hónapon át járja Franciaországot, és keresi fel a katedrálisokat gyalog és stoppolással. Egy korábbi interjúban elmondta, hogy a templomok közelében véletlenszerűen kopogtatott be az ajtókon, hogy szállást találjon. „Ez arra kényszerít, hogy megnyílj az emberek előtt” – magyarázta.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató