2024. május 04. - Flórián, Mónika
EUR : 389.79
USD : 362.83
Időjárás ikon24°12°

Már a kegyelmi ügy előtt megvolt Poloska Péter egyesülete

Ha esetleg bárki elhitte volna Magyar Péter azon állítását, hogy az újdonsült baloldali reménység a kegyelmi botrány, és az azt követő lemondások hatására „világosodott meg” és fordult szembe az egykori kenyéradóival, akkor most ezt a Tűzfalcsoport ezt megcáfolja. Magyar Péter egyesülete már jóval a kegyelmi botrányt megelőzően bejegyzésre került, a kormánybuktatás céljával. A szervezet mögött pedig ott állhatnak az amerikai baloldal hazai képviselői: NOÁR, a Tanítanék mögötti Humán Platform és így tovább.

Ma Magyar Péter bejelentette mozgalmának a nevét. A szervezet neve Legyél a változás! Egyesület, amelyet már 2023. júliusában, azaz még jóval a kegyelmi ügy kirobbanása, jóval Novák Katalin köztársasági elnök és Varga Judit lemondása előtt már bejegyzett a bíróság. Az egyesület célja már ekkor az volt, hogy „Pártpolitikától függetlenül azért küzdünk, hogy az emberek egy tudatos, cselekvő társadalmat alkotva egy szabadabb és nyitottabb országban éljenek.” Elég ismerős sorosista mondatok ezek.

Vagyis jóval előbb megszülethetett már a gondolat, egy új politikai kezdményezésnyélbe ütésére, a kormány meggyengítésére.

És, hogy ki Magyar Péter egyesületének elnöke? Tarr Zoltán József, aki korábban a református egyház zsinati tanácsosa volt. Egy sértett ember, aki véletlenül pont a kegyelmi üggyel érintett egyház egyik vezetője volt 2015-ig.

Tarr Zoltán nemrégiben a Szemlélek blognak mondta el, hogy mindent elkövetett, hogy a református egyházban még nagyobbra duzzasszák a kegyelmi botrányt. „Először a református közösségen belül tettem lépéseket. Megkerestem különböző hivatalos, döntéshozó testületeket, szervezeteket, írtam a zsinat jogtanácsosának és a négy egyházkerület főgondnokának is, hogy felelősségükben eljárva foglaljanak állást ebben a széles nyilvánosságot kapott és rendkívüli következményekkel járó, az egyház püspökének közbenjárásával előállt helyzetben. Kértem őket, hogy felelős döntéssel és eljárással járuljanak hozzá a kialakult helyzet megoldásához.”

Azt is érdemes megjegyezni, hogy Tarr Zoltánt a református egyházban sikkasztás vádjával illették még 2013-ben 2015-ben pedig távozott a reformátusoktól.

De a Tűzfalcsoport azt is megnézte, hogy hova van bejegyezve a Legyél a Változás egyesület és kinek a tulajdonában áll ez az ingatlan.

A II. kerületi, Kelemen László utcai lakás a Benedict 2002 Befektetési és Szolgáltató Kft. tulajdonában áll.

A cég egy vállalkozó házaspár: B. Barnabás és B.S. Csilla tulajdonában áll. Ezek a nevek első hallásra nem sokat mondanak.

Azonban ha jobban utánanézünk B. Barnabás érintett a Dadu Art Kft-ben is.  Ennek az előadó-művészettel foglalkozó cégnek a tulajdonosa pedig Duda Éva koreográfus, aki nem más mint Molnár Áron NOÁR házastársa.

Így már teljesen nyilvánvaló, hogy miért is állt be NOÁR néhány napja Magyar Péter mögé.  Emlékezetes, hogy Molnár Áron csütörtökön a TikTok-oldalán azt mondta, részt vesz Magyar Péter szombati tüntetésén. A noÁr mozgalom vezetője a videóban úgy fogalmazott: „Azt látom és érzem, hogy ez az egyetlen esélyünk, hogy leváltsuk a Fidesz rendszerét.”

Ha valaki, hát pont Molnár Áron az amerikai baloldal hazai szószólója, többek közt a Soros által támogatott Társaság a Szabadságjogokért díjazottja és arca.

És, hogy Magyar Péter mozgalma már a kezdetektől NOÁR és az amerikai baloldalhoz lehetett bekötve, mi sem bizonyítja jobban, minthogy ha Legyél Te a változás! honlapjáralátogatva a szintén az amerikai baloldal által pénzelt Tanítanék Mozgalom és NOÁR közös jelképét és egy tanártüntetés pillanatfelvételét láthatjuk.

Emlékezetes, hogy a Tanítanék mögött álló Humán Platform Egyesületet csak 2022-ben 54,5 millió forintnyi külföldi pénzből támogatták.

A rekordmagas összeget attól a Democracy and Pluralism nevű szervezettől kapta a Humán Platform Egyesület, amely a Gulyás Márton-féle Partizán alapítványát is tízmilliókkal támogatta.

Vagyis Magyar Péter hiába is tagadja: az amerikai baloldal hazai lerakatának újabb arca lett, mögötte NOÁR-al, vélhetően a Humán Platformal és a Transparency International-al.

(Tűzfalcsoport)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató