2024. május 20. - Bernát, Felícia
EUR : 387.87
USD : 357.68
Időjárás ikon24°13°

Román kormányfői látogatás Podgoricában: "Örülök, hogy itt lehetek Pristinában!"

Azon, hogy Bukarestet összetévesztik Budapesttel, nem csodálkozunk, többnyire amerikai sztárok teszik, akik a két országról keveset tudnak. Arra azonban, hogy egy közméltóság hivatalos látogatáson összetévessze egy másikkal a vendéglátó ország fővárosát, nem sok példa akad. Nos, Viorica Dancila román miniszterelnöknek sikerült - írja a Főtér.ro.

A kormányfő szerdán Montenegróban, pontosabban a fővárosban, Podgoricában tartózkodott hivatalos látogatáson, ahol így üdvözölte a vendéglátóit:

Örülök, hogy Pristinában lehetek.

Csakhogy ez Koszovó fővárosa, és bár két volt jugoszláv államról, ráadásul kisállamról van szó, a kettő mégsem ugyanaz. És itt vannak a Balkánon, még az sem szolgálhat mentségéül, hogy távol esnek. Ráadásul a kormányfő által említett Koszovót Románia nem is ismeri el hivatalos államként.

Dancila sokat köszönhet a fordítónak, aki korrigálta a hibát.

Ami azonban mégis emlékezetes marad, ugyanis élőben közvetítették a kormány Facebook-oldalán, igaz, utólag kivágták, ahogy a montenegrói kormány honlapján közzétett kisvideóból is törölték a román kormányfő udvariatlan kijelentését.

Itt azonban még megnézhetik:

Kapcsolódó:

https://www.vadhajtasok.hu/2018/07/04/izlandi-zaszloval-vartak-a-romanok-a-brit-nagykovetet/
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató